Část univerzity se stěhuje do bývalého pivovaru

11. února zahájí letní semestr v Regiocentru Nový pivovar v Hradci Králové přes 700 studentů katedry výtvarné kultury Pedagogické fakulty Univerzity Hradec Králové. Studenti začnou využívat prostory, které v pivovaru dříve sloužily pro chlazení mladiny a jako ležácké sklepy.

Univerzita v pivovaru využije plochu necelých dvou a půl kilometru čtverečních. Katedra výtvarné kultury, která dosud působila na několika místech v krajském městě, v současné době nabízí celkem čtyři typy studia. Kromě tradičních učitelských oborů, zaměřených na přípravu učitelů výtvarné výchovy pro oba stupně základní školy a pro školu střední, vzdělává katedra studenty také v ryze uměleckém oboru Grafická tvorba - multimédia.
Univerzitní objekt v pivovaru bude sloužit rovněž k teoretické výuce dalších oborů Pedagogické fakulty. Univerzita Hradec Králové již také připravuje využití prostor ke konferenčním aktivitám: v září roku 2008 se tak v Regiocentru uskuteční celostátní konference o public relations českých a slovenských vysokých škol.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
6.2.2008 06:58
Honza (neregistrovaný)
No nevim, ale nezda se Vam, ze 2.5km2 je nejak moc? nema to byt spis 2500m2? Nechci byt hnidopich, ale tohle autor moc nezvladl.... :))) gratulace a kdy se zacne psat na serverech neco poradnyho? Vzdyt toto nejsou zpravy, to je omacka niceho.

Osobne by me zajimalo kdo nese vinu za totalne podelanou stavbu dopravniho termilu, vzdyt to uz rezavi, vcera sem jel kolem a hnus...nene tady v tom modrym meste se to jen hemzi korupci, spinou a "kamaradstvim", viz p.Vsetecka, ze? Toto uz tu neni....to je nezavislej server jak ma byt, trapaci

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme