Bývalá budova Vertexu v Hradci Králové bude přestavěna na knihovnické centrum

Magistrát hodlá městskou knihovnu přestěhovat do nových prostor. Bývalý Vertex je podle radních ideálním místem, kde by mohly fungovat všechny služby určené čtenářům. "Město nechalo na celý záměr zpracovat projekt. Ten už na svém zasedání posoudili radní," poznamenal náměstek primátora Martin Soukup.
Nové knihovnické centru přinese podle Soukupa úlevu také samotným pracovníkům knihovny. "Například zakladačové systémy se už nedají používat. To by ovšem v nové budově odpadlo, protože ta je na velku zátěž knih připravena. Kromě nových zakladačů počítá město se zavedením moderních technologií evidence všech knih. Zřízena budou také nová oddělení. "Chtěli bychom vybudovat a rozšířit oddělení pro dospělé a děti. Doplnit služby o hudební knihovnu pro nevidomé. Celá budova bude především bezbariérová," tvrdí Soukup. Zatím má však město pouze projekt, jehož autorem je architekt David Vávra. Investice byly vyčísleny na 200 milionů korun. V současné době zpracovává radnice ekonomickou návratnost nové knihovny.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme