Bytová výstavba v Hradci nekončí, staví se dál

I přes stávající masívní výstavbu nových bytů nehodlají stavební firmy v Hradci Králové polevit a dál plánují nové byty. Jak píše dnešní MF Dnes, patrně největší tempo výstavby nových bytových domů je v Třebši.
Jenom firme Eube by v této hradecké lokalitě měla letos začít stavět dalších 75 bytů. První etapu výstavby chce společnost zahájit v nejbližší době. Po dobrých zkušenostech sázíme na Hradec i do budoucna, zatím jsme totiž prodali téměř všechny byty. V plánu je výstavba dalších čtyřiceti bytů na jiném místě, které zatím nebudeme upřesňovat," řekl deníku generální ředitel Eube Allan Jírek. Jak dodal, firma dále chystá investici ve výši 150 až 200 milionů. Mělo by jít o bytový dům v kombinaci s obchodními prostory v centru Hradce. "Oba projekty chceme zahájit ještě letos,“ dodal Jírek.
V Třebši poblíž Terronicu pak roste další bytový komplex pod názvem Labská louka. Ten čítá téměř 90 bytů. Kolaudace by měla proběhnout ještě letos. Stavět by se mělo i za Duranem směrem ke kopci Sv. Jána, kde plánuje bytovou výstavbu společnost Fato. Další stovky bytů od společnosti IPB Real vznikají v lokalitě Plachta. Zhruba sto jednotek už bylo dokončeno a další tři stovky se stavějí. Bytový komplex v centru města poblíž hotelu Černigov připravuje společnost Bytová výstavba CZ. S demolicí zchátralého objektu mlékárny se začalo v minulých měsících.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme