Budovu krajského úřadu trápí vlhkost a voda

Sídlo královéhradeckého krajského úřadu za 1,5 miliardy korun, které bylo loni dokončeno a předáno do užívání vedení kraje a všem zaměstnanců, má velké problémy s vlhkostí. Kapající voda ze stropu úřední podatelny, nefunkční provlhlé archivy a nebezpečná elektroinstalace. Tak v těchto týdnech vypadají některé části krajského úřadu.

Vlhkost  a voda se začíná dostávat do některých kanceláří a do vrchních pater garáží. Proto momentálně hrozí poškození elektroinstalace a dokonce může dojít také k ohrožení zdraví návštěvníků krajského úřadu. Vedení úřadu chce nedostatky okamžitě řešit. Usiluje o to, aby se s opravami začalo nejpozději letos na jaře. Navíc neočekávaná situace může mít dopad na rozpočet kraje, který už v současné době je dost napjatý.
Podle Vladimíra Dernera, náměstka hejtmana, bude úřad závady, ke kterým se firma hlásí, reklamovat. „Náklady se budou podle mého názoru  pohybovat v řádech milionů korun. Jejich vymáhání přitom může být pro kraj velice problematické,“ řekl Derner. Smlouvu se společností Immorent, tedy současným majitelem pivovaru, má krajská Správa nemovitostí, opravy ale musí provést stavební firma, se kterou kraj nemá žádnou smlouvu. „Jde o nepřehledné, vztahy velice nevýhodné pro kraj, které nastavilo minulé krajské vedení,“ dodal náměstek.
Dost problematickým místem je teď archív, kde je velká vlhkost. Proto jsou úředníci nuceni skladovat většinu písemností mimo budovu krajského sídla.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
6.2.2009 09:29
Honza (neregistrovaný)
Co k tomu rict??? Jedine jak je mozne ze za 1,5mld se tohle stane a hlavne, jak to ze pri takhle velkem obchodu neni propracovana smlouva. Za toto by mel nekdo nest jasne viditelne postihy....chce se mi zase jen bliiiit
8.2.2009 09:43
Diviš (neregistrovaný)
Říká se že Ti to rozhodují o přidělení tak velké akce to nedělají zcela zadarmo a očekávají určité provize.Přijatý projekt nemusí být tudíž nejlepší a nejlevnější,ale spíš dobře odměněn pro schvalující.Když je potom problém těžko se to reklamuje.Já tomu,ale nevěřím a věřím na čestnost všech zainteresovaných!!Co myslíte najdou se konkrétní viníci.Ja myslím že scela jistě budou a budou i řádně potrestáni.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Doporučujeme
Nahoru