Budova „hlucháku“ začne lidem opět sloužit

Budova bývalého Ústavu hluchoněmých na Pospíšilově třídě v Hradci Králové začne opět sloužit lidem. Do konce letošního roku zde vznikne další část Léčebny pro dlouhodobě nemocné. Uvedl to Hradecký deník.

Úpravy objektu, které v první fázi počítají s 30 lůžky, oddaluje pomalý převod ze státu na Královéhradecký kraj. Areál nemocnice spolu s budovou úřadu práce hodlá kraj vyměnit za své bývalé sídlo ve Wonkově ulici. V současné době jsou smlouvy již před dokončením. Záměrem kraje je obnovit tradici zdravotnického zařízení. Kromě zřízení lůžek pro dlouhodobě nemocné mají v areálu fungovat další lékařské obory. Jedná se například o soukromé ordinace, rehabilitační prostory či další služby. Celková rekonstrukce za několik milionů korun má být dokončena do dvou let. V novější přístavbě „hlucháku“ již nyní sídlí zdravotnický holding.
V budově z roku 1903 byl nejdříve zřízen ústav hluchoněmých. Od roku 1997 ji začala využívat fakultní nemocnice, která objekt v roce 2004 opustila a zůstal prázdný.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme