Bude se jazzový festival stěhovat z Hradce do Pardubic?

Prestižní jazzový festival Jazz Goes to Town - Jazz jde městem se v dalších letech už možná nebude konat v Hradci Králové. Jak píše dnešní MF Dnes, rozhodne-li patentový úřad, že název festivalu patří jeho zakladateli Martinu Brunnerovi, může se festival s puncem kvality stěhovat z Hradce Králové například do Pardubic.
"Dal jsem si oficiální název festivalu patentovat a když uspěji, mohu pod tímto názvem uspořádat festival kdekoli. Teď připravuji pod hlavičkou Jazz jde městem sérii koncertů v Pardubicích a možné je i to, že by se tam odehrál celý festival,“ řekl deníku Brunner. Hradecká radnice se však prestižní akce nechce vzdát. Podle náměstka primátora Martina Soukupa patří do Hradce Králové. "Má tu tradici a chceme ji udržet do budoucna,“ řekl náměstek primátora Martin Soukup.
Spory kolem jazzového festivalu se objevily poté, co radnice dala ve výběrovém řízení na pořadatel festivalu přednost před Brunnerem jiné agentuře. V současné době se tak připravují dva festivaly a teprve patentový úřad rozhodne zda Jazz jde městem bude pořádat Martin Brunner nebo město. Podle Soukupa by ale nevadilo, kdyby proběhly v Hradci festivaly oba. "Dramaturgicky bude každý jiný,“ dodal.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
5.6.2005 14:47
Xaver (neregistrovaný)
mrtvolno
Hip-hop chtějí zrušit nějací nervózové, jazzový festival v podstatě zastupitelstvo, další na řadě může být divadelní festival. Ano, HK se stane mrtvolným městečkem, jen psi ho budou dále obechcávat a obesrávat.
6.6.2005 14:34
jája (neregistrovaný)
RE: mrtvolno
A proč to třeba neprostřídat? Jednou Hk, jednou Pce - některé akce z Pardubic zase do HK....
Jo, až zmizí VŠECHNA lejna a VŠUDE v HK, pak ať mizí i kultura (tzv."takykultura" ať jde k šípku radši hned)
16.9.2005 12:33
kujon (neregistrovaný)
martin brunner
Jsem si jist tím, že bez osobnosti jazzmana Martina Brunnera bychom si v Hradci o jazzu, jaký jsme si zvykli slýchat na Jazz Goes to Town (JGTT), mohli nechat v lepším případě pouze hrát z diskmana. Takto výjimečné kulturní fenomény nevznikají samy od sebe a Martin byl a zůstává duchovním i organizačním otcem JGTT. Je tedy smutné muset se i tolik let po ukončení éry diktátu neschopných dívat na to, jak ochotně se neslaní nemastní nicmochři (říkejme jim "standardi") neváhají ujmout péče o to, co někdo stvořil díky své odvaze začínat zcela od nuly s "bláznivými", "neuskutečnitelnými" nápady a léta to vypiplávat s pomocí svých ničím nezaplatitelných zkušeností a kontaktů získávaných mnoho let předtím. Přeji všem "standardům" světa (i kdyby se nadobře spojili), aby nakradené neuměli rozvíjet a užívat a aby jim k jejich bezmeznému vzteku jen připomínalo jejich neschopnou průměrnost, závistivost a chrochtající hrabivost. Nechť se zalknou. Martinovi přeji, aby se nakonec u patentového úřadu prosadila spravedlnost a aby měl hodně síly a odvahy do dalšího počínání, kterým české kulturní obci zprostředkoval tolik radosti z mimořádných zážitků. Budiž mu za to vysloven v(d)ěčný dík! ;-)

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme