Březnový zákon o střetu zájmů chod hradecké radnice neovlivní

Od března začal platit zákon díky kterému zastupitelé nemohou pracovat na radnici a zároveň působit jako členové dozorčích rad či řídit kulturní a technické služby. V Hradci Králové však kvůli nevyplaceným odměnám z vedení městských organizací nikdo neodejde.
"To, že volení uvolnění radní nebudou brát za tuto činnost žádné odměny, bereme jao samozřejmost. Za únor budou vyplaceny poslední částky", vysvětluje primátor Otakar Divíšek. Ten se také vzdal například členství v hradecké Správě nemovitostí. Za členství v městských organizací jsou vypláceny až několikatisícové odměny. Například za členství v orgánech hradeckého dopravního podniku jsou vypláceny částky ve výši 4,5 tisíc korun měsíčně. Problém by však mohl podle Divíška nastat u menších obcí. "Bohužel na menších obcích to však bude velký problém, protože tam se funkce mohou krýt častěji,"dodává Divíšek.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
14.3.2005 11:02
Ivan Fanderlik (neregistrovaný)
Konečně,protože dělat dvě zaměstnání znamená nedělat nic pořádně
Celý život jsem pracoval pouze v jednom výzkumném ústavu,tedy v jednom zaměstnání a nikdy jsem neměl čas dělat souběžně ještě něco jiného.Takže konečně je to uzákoněno,protože aktivně se účastnit ve dvou nebo i více profesích znamená NEDĚLAT NIC POŘÁDNĚ.To ovšem naši političtí zástupci nechtěli dlouho pochopit,protože každá nemalá finanční částka navíc je dobrá.A dělat to zadarmo,tak jak by to podle mě mělo být,se jim zřejmě nechce.Jak např.může senátor ještě řídit obec(město)?,nebo primátor být v dozorčích radách podniků spadajících do jeho volebního rajónu.Tak konečně spadla klex.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme