Bouřka nad Hradcem zkomplikovala dopravu

Královéhradečtí hasiči mají za sebou perný večer a noc. Přes celý kraj se přehnala v podvečerních hodinách silná bouře. Prudký déšť místy doprovázely kroupy a silný vítr. V mnohých oblastech, jako například na Pražském Předměstí nebo v okolí Malšovy Lhoty, nestíhaly vodu odchytávat kanály a tak zaplavila desítky podzemních garáží, sklepů a přístřešků. Výrazné problémy byly také v dopravě.

 "Nejhorší situace je teď v části Pražské Předměstí, kde jednotky odčerpávají vodu z objektů,“ potvrdil krátce po dvacáté hodině operační důstojník Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje. Problémy měli řidiči, kteří jeli směrem na Kukleny, kvůli vydatným srážkám byl neprůjezdný podjezd. Auta musela čekat až voda opadne nebo zvolit jinou cestu. Silný vítr polámal větve, které spadly na zem nebo zůstaly nebezpečně nakloněny. Hasiči varují, aby lidé byli maximálně opatrní, zaklíněné větve můžou být dost nebezpečné.
Cestující, kteří se hodlají vydat vlakem, by si měli na informacích ověřit, zda vlakový spoj, který se chystají využít, bez problémů funguje. Kvůli větrné smršti musely být některé spoje omezeny nebo pozastaveny.
Podle meteorologů by se měla již situace uklidnit a dešťové srážky se v následujících dnech objeví jen ojediněle.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme