Bono Publico už je opět počmárané

Nedávno rekonstruované schodiště Bono Publico v Hradci Králové nevydrželo odolávat nájezdu vandalů ani týden. Koncem srpna bylo celé komplet vymalováno, nyní už jej opět hyzdí výtvory sprejerů.
Na bílé zdi se objevily jak sprejované obrázky, tak nápisy fixem. "Budeme jednat se zástupci hradeckých Technických služeb, abychom zjistili, jaké jsou náklady na opravu nátěrů a zda se v těchto místech vyplatí umístění kamer," řekla MF Dnes tisková mluvčí městské policie Eva Čížková. Vandalismus v uzavřeném schodišti se podle ní dá jen velmi těžko vyloučit, ale napojení schodiště na kamerový systém je finančně náročné. Náklady na monitoring Bono Publica by překročily půl milionu korun.
Schodiště Bono Publico je častým terčem vandalů a sprejerů. Město se jej rozhodlo zrekonstruovat před nedávnými Slavnostmi královny Elišky. Oprava se vyšplhala na 150 tisíc korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
14.9.2005 13:31
MIREK (neregistrovaný)
LUMPOVÉ
Co k tomu dodat? Městská policie nekoná. Sice chápu, že nemůže být všude, ale když si vozí zadky po městě autem, tak vandaly na schodišti asi neuvidí.
Na slavnostech královny Elišky jsem byl (bylo to krásné), ale MP asi spala. Vadilo mě, že nezodpovědní majitelé psů nedodržují vyhlášku města, která jasně popisuje, kdy má mít pes vodítko nebo košík.
15.9.2005 16:26
Radek (neregistrovaný)
RE: LUMPOVÉ
Naprostý souhlas ! Ano, nemohou být všude, ale opravení fasáda schodiště je příliš velké lákadlo pro naše "umělce" - jak se ukázalo, stačily jim údajně 2 dny ... Ať mi nikdo neříká, že to nemohla MP předpokládat - stačilo by alespoň 1. týden hlídat a určitě by někoho chytila. mimochodem vedle prostuduché čmáranice od "Bohemians ultras" je tem jisté grafické "dílko", u kterého by se dal vysledovat jistý styl a podle toho dohledat další výtvory jinde po Hradci. Stejně tak u barevné čmáranice je nějaký pokus o podpis. Co třeba ustavit malou vyšetřovací skupinku, která by se zaměřila na tyto umělce - zmapovat všechna jejich dílka, roztřídit vše podle shodných znaků a po dopadení pachatelů je nechat uhradit veškeré náklady a hotovo.
15.9.2005 11:01
jezek (neregistrovaný)
mládí
Co jste prosím čekali, toto je bohužel naše zlatá, svobodná mládež(přesněji někteří z nich). Omítka se nyní rychle opraví, ale bude to jen na pár dní.Zkusil se někdo z kompetentních zamyslet?Určitě ne. Téměř vše se podřizuje mladým a podle toho to také vypadá. Zaplatíme to však všichni. Jinak jsem přesvědčen, že kamerový systém by nepomohl, protože stačí vhodný oblek a ten kdo toto provádí se nepozná.Tak nezbývá než chody na noc zavírat. Je to trest pro všechny za pár vandalů, kteří tuto nádhernou stavbu ničí a budou ničit.
15.9.2005 11:07
Nalepky kpt. samolepky (neregistrovaný)
Bono Poblito
Nutno namontovat kameru, tedy velkeho bratra, sledovat a cekat na hovádko, ktere polucemi obhajuje svou existenci, chytit, zavrit a nechat zaplatit, jine cesty neni.
17.9.2005 13:43
Lojza (neregistrovaný)
Schodiště
Bude nutné se zamyslet nad efektivností městské policie vshledem k její neschopností řešit ani ty nejjednodušší úkoly.Místo vyhazování peněz z rospočtu města na tuto takzvanou policiji raději vybrat nějakou seriozní soukromou firmu,která by zajitila ochranu např.historického jádra města a smluvně by odpovídala za škody spůsobené vandaly.
17.9.2005 16:55
dalybor (neregistrovaný)
Jiné řešení?
Nejsem si úplně jist, ale mám dojem, že snad i existuje nějaký nátěr - barva, kterou lze omývat /chemicky/, je-li něco nastříkanýho...?
Jinak - ve středu ve 3 ráno jsem v jednom a tomtéž místě za klidné noci potkal v několikasekundových intervalech 2 vozidla Policie a v zápětí 1 vozidlo Městské Policie...Příjemný pocit bezpečí...Který však možná neměl někdo jiný -jinde, kde by se asi policejního vozu jen tak nedovolal.. Divný a amatérský..
D.
26.9.2005 11:00
jen člověk (neregistrovaný)
RE: Jiné řešení?
Jo, je to drahé, proč to má jít z peněz všech, když to ničí jen pár hovádek.. A kdo by to jako umýval. Oni sami po sobě - nebuťe naivka.Že vidíte na jednom místě projet těsně za sebou třeba čtyři policejní auta - to ještě nikomu bezpečí nezaručí (vím o čem píši). Třeba je nezávisle na sobě zavolá více lidí, protože už nemohou vydržet "zábavu" dnešní krásné mládeže, která spasí nás a svět...
26.9.2005 10:56
taky z HK (neregistrovaný)
sprejeři a nepořádná hovádka...
Z auta toho opravdu moc neuvidí a nechytí - nikdo. Uznává se pouze "kult mládí"., kterému je beztrestně dovoleno cokoliv. Chodit pěšky, v různé doby (jinak si vysledují termín obchůzky hlídek) chytit , byť jen jednoho a dát mu uhradit materiál a dohlížet na něho, aby VLASTNORUZČNĚ poškozené pod dohledem, s cedulkou na zádech ( opravuji co jsem zničil) uvedel vše do pořádku. Však on už by své kámoše přestal krýt. Udělat to několika z mnoha, dali by si pozor, ta naše "krásná svobodná demokratická mládež, nezatížená minulým režimem". Kdo ji tedy zkazil, hm MMM???

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme