Štítky: | Dušičky |

Blíží se Dušičky: MHD posiluje spoje, hřbitovy mají déle otevřeno

Na Dušičky se prodlužuje otevírací doba hřbitovů
Na Dušičky se prodlužuje otevírací doba hřbitovů | autor: hradeckralove.cz

Na pondělí 2. listopadu připadá Památka všech věrných zesnulých. Svátku se lidově přezdívá Dušičky a každoročně přiláká na hřbitovy tisíce lidí. Ten největší nápor se dá v krajském městě očekávat hlavně o nadcházejícím víkendu a pak také na samotný svátek. Z toho důvodu také městská hromadná doprava posiluje spoje a prodlouží se otevírací doba hřbitovů. Zajímavou dušičkovou akci chystá rovněž charita.

V souvislosti se dnem Památky zesnulých posílila některé spoje městská hromadná doprava. V sobotu, neděli a v pondělí budou všechny spoje linky číslo 9 s odjezdem z Terminálu hromadné dopravy od 8 do 16 hodin zajíždět až na Lesní hřbitov. V té době nebude obsluhována konečná zastávka Malšovice – U Střelnice. Na lince číslo 4 budou jezdit podle potřeby kloubové vozy nebo posilové spoje.

Před dušičkovým dnem se také prodloužila otevírací doba hřbitovů. Místa posledního odpočinku budou otevřena od 7 do 20 hodin, běžně se sem smí vstupovat pouze od 8 do 17 hodin. Změna platí do 2. listopadu. Mění se také doba, kdy je otevřena kancelář na kuklenském hřbitově. Ve čtvrtek, pátek a v sobotu bude otevřena od 8 do 12 hodin. V den Památky zesnulých, v pondělí 2. listopadu, bude otevřeno v době od 8 do 12 a od 13 do 16.30 hodin.

Už druhý ročník Dušičkového rozjímání pořádá na začátku listopadu Oblastní charita Hradec Králové. Akce se uskuteční ve čtvrtek 5. listopadu od 17 hodin na náplavce pod Pražským mostem. „Možná chcete prožít dušičkový čas trochu jinak nebo nechcete na své blízké, známé, co vstoupili do vašich srdcí a životů, vzpomínat sami. Můžete za své blízké zapálit svíčku nebo symbolicky poslat balónek,“ zvou na akci pracovníci charity. Na Dušičkovém rozjímání vystoupí herci Klicperova divadla Jan Sklenář a Jan Vápeník, k poslechu zahraje Folkové duo Petr Šilhánek Piotr Nabožný.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Dušičky zpřístupní hřbitovy na delší dobu. Novinkou jsou jejich digitální mapy

Kvůli blížící se Památce zesnulých a očekávané vyšší návštěvnosti hřbitovů rozšíří tradičně hradecké technické služby od 26. října do 3. listopadu otevírací dobu městských pohřebišť až do 20 hodin. Letošní novinkou bude spuštění digitálních map většiny hradeckých hřbitovů, díky…
Čtěte více

ZVEME: Na farmářské trhy, Flermarket, tvořivé dílny nebo hokej

Co se bude dít v Hradci Králové o víkendu? Na nádraží dorazí vlak Lemkin s výstavou, která připomene hrůzy genocidy. Vzpomínková akce se bude konat na královéhradeckém bojišti. Vyrazit můžete na Flermarket nebo farmářské trhy, děti můžete vzít na tvořivé dílničky nebo na párty s…
Čtěte více

Návštěvy hřbitovů se o Dušičkách bez roušky neobejdou

Letošní Dušičky budou jiné i v Hradci Králové. Na hřbitovech, které budou v období Dušiček otevřené od 8 do 20 hodin, je i přes výjimky doporučeno nosit roušky. Na vybraných hřbitovech v Hradci bude také k dispozici pracovník Technických služeb Hradec Králové, který v případě…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme