Štítky: | Kultura | Sport | Labe |

Blíží se další Den Labe, vypukne v pátek třináctého

Běh přes Trubačovu lávku | Foto: Archiv HK.cz, 2013
Běh přes Trubačovu lávku | Foto: Archiv HK.cz, 2013

Letos už po osmé se o víkendu na labském nábřeží v Hradci Králové uskuteční Den Labe, akce, která chce zdarma bavit malé i velké návštěvníky. Sportovně adrenalinová show, jak Den Labe nazývají sami organizátoři, začne na břehu Labe v pátek 13. června od 9 hodin velkým dětským dnem. Na programu nebude chybět běh přes Trubačovu lávku, který si každý rok najde řadu jak svých závodníků a pokořitelů, tak také zástup obecenstva. Oblíbené závody dračích lodí pročísnou hladinu řeky Labe v sobotu a ani tento ročník Dne Labe se neobejde bez rivalských závodů mezi Pardubicemi a Hradcem Králové – tentokrát budou soupeřit týmy ze zdejších univerzit.

Den Labe, který v Hradci Králové má své příznivce, ale i odpůrce, si přece jenom už našel místo mezi stálými letními akcemi, které patří na královéhradecké nábřeží. Letošní ročník opět nabídne zábavu pro celou rodinu a vstupné zdarma na dětské worshopy a atrakce, i na podvečerní a večerní koncerty. „Děti se budou moci zúčastnit mnoha tanečních workshopů a dalších vystoupení jedné z nejlepších tanečních skupin v ČR T-Bass,“ zve za pořadatele Tomáš Pavel z agentury Event Media. 

Na Trubačovu lávku vyrazte jako na karneval 

K hlavním bodům Dne Labe, jako každý rok, patří běh přes tak zvanou Trubačovu lávku. „Trubačova lávka je jednou z nejoblíbenějších atrakcí této velké letní akce pro Hradečáky i obyvatele z okolí,“ lákají pořadatelé na stálici na programu. První kolo „lávky“ se poběží od 17 hodin v pátek. 

Každý, kdo by chtěl zkusit štěstí a obratnost svého těla má startovné zdarma a pouze jeden pokus na čas. „Všichni účastníci dostanou vestu a okolo lávky budou záchranáři,“ ubezpečuje pořadatel Tomáš Pavel. „Startovat mohou všichni od 15 let. Letošním tématem pro kostými je karneval, vyhrává samozřejmě nejnápaditější kostým a závodit může i team,“ doplňuje Tomáš Pavel.

Jak se vloni běhalo přes Trubačovu lávku se můžete podívat v článku Fotookénko: Den Labe v Hradci Králové.

Na dračích lodích se ukáže kdo je lepší – Hradec nebo opět Pardubice?

Hned po Trubačově lávce program nabídne rivalský závod osmiveslic „Hradce Králové versus Pardubice“. Zatím vítězství v tomto duelu vždy patřilo pouze týmu s polovinou koně ve znaku. Dočkají se konečně hradečtí diváci vítězství domácí dračí lodě?

Krátce před desátou hodinou večer se páteční program nachýlí ke svému konci, ovšem už to bude na trochu „choulostivé notě“. Začne totiž druhý běh přes Trubačovu lávku, který bude především pro odvážné a v nuda stylu. Nabitý páteční Den Labe zakončí afterparty v klubu Náplavka na protějším břehu.

Od sobotního rána se na Labi rozezní zvuk bubnů a deset přihlášených týmů se zúčastní závodů Dračích lodí. „Dragonboating má dva tisíce let starou tradici v Číně. V České republice se na dračích lodích jezdí od roku 1998 a díky Dni Labe se s nimi můžeme setkat každý rok i v Hradci Králové,“ láká na skvělou podívanou Tomáš Pavel. Závody potrvají celou sobotu až do odpoledních hodin, kdy bude vyhlášení výsledků. Kompletní program najdete zveřejněný také na našich webových stránkách na odkazu Den Labe 2014

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Letošní rok bude Hradcem hýbat kultura, město čekají i nové akce

Vedení města Hradce uskutečnilo během ledna pracovní jednání s více než třiceti pořadateli velkých kulturních akcí. Návštěvníky v celém letošním roce čeká pestrý program a více než pět desítek velkolepých událostí. Kromě tradičních akcí jako jsou divadelní Regiony, Rock for…
Čtěte více

Díky městským dotacím se tenisté dočkají nové antuky a další sportovci tribun či šaten

Mezi provozovatele sportovišť rozdělí město Hradec Králové dotace ve výši více než 4,16 miliony korun. Třeba TJ Sokol Hradec Králové bude moci zastřešit tribuny a hlasatelny a tenisté se dočkají generální rekonstrukce a výměny povrchů devíti antukových kurtů. Město tak…
Čtěte více

Filharmonie vrací částky předplatného, ale také plánuje novou sezónu

Hradecká filharmonie od nového roku vrací částky za zrušené koncerty a s telefonáty přicházejí osobní příběhy jednotlivých návštěvníků. Život bez kultury je hlavně pro abonenty, kteří nevyužívají internet, náročný. Filharmonie ale i v této nejisté době plánuje a připravuje novou…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme