Štítky: | Městská zeleň |

Bílé, oranžové i modré. Záhony barevných letniček rozkvetou po celém městě

Letničky letos v nových barevných kombinacích
Letničky letos v nových barevných kombinacích | autor: mmhk

Hradec se letos opět rozzáří mnoha odstíny barev letniček. Pracovníci technických služeb jich vysázejí téměř 60 tisíc. Podobu některých záhonů, na které jste léta zvyklí, tento rok obmění netradiční barevné variace i úplné nové druhy rostlin. Kompletní výměny růží se také dočkalo Masarykovo náměstí.

57 tisíc letniček a 42 různých odrůd. Takové počty letos zaznamenávají pracovníci technických služeb města, kteří mají na starosti záhony krajského města. V letošním roce se můžete těšit na zcela nové druhy rostlin a jejich netradiční barevné pojetí. Obdivovat tak budete moci třeba různé druhy šalvěje či kopretinovec. „U šalvěje se mohou obyvatelé města těšit na barvy od růžové až po modrou indigo,“ popsala Daniela Maternová ze střediska městské zeleně Technických služeb Hradec Králové. Na výsadbě pracuje zhruba 15 pracovnic a trvá tři týdny.

Kromě mnoha druhů letniček v mnohabarevných variacích došlo také ke kompletní výměně růží. Na Masarykově náměstí budou letos rozkvétat v barvě tmavě růžové.

Technické služby také upozorňují na častý problém, který jejich práci kazí. Někteří obyvatelé se totiž záhony květin nebojí poničit, nebo do nich vypustit svého psa. „Byli bychom rádi, kdyby nezodpovědní majitelé psů do záhonů své miláčky nepouštěli a chránili více městský majetek, respektovali a vážili si tak práce našich zahradníků,“ upozorňuje náměstkyně primátora Romana Lišková.


Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Central park na Moravském Předměstí bude k oddechu veřejnosti sloužit i v budoucnosti

Město podpoří projekt Central parku na Moravském Předměstí. Jedná se o území severně od Husovy ulice a ulice Zámeček na Novém Hradci Králové, jehož součástí je zelený klín mezi Třebší a Moravským Předměstím. Právě tato rozsáhlá lokalita by v budoucnu měla sloužit veřejnosti k…
Čtěte více

Hradec vysází stovky stromů a přibydou nové druhy květin, třeba krásenky

Stovky nových stromů, desítky druhů květin a návrat k mozaikovému sečení chystají na letošní rok Technické služby Hradec Králové. S první výsadbou stromů se začne na jaře, kdy se obmění část jehličnanů. Výsadba listnatých stromů je pak připravena na podzim. V létě…
Čtěte více

Na chodníku podél Gočárovy třídy nahradí popraskaný asfalt dlažba z mozaiky

Chodník podél Gočárovy třídy mezi ulicemi Letců a Břetislavova se možná ještě letos dočká nového povrchu. Tamní asfalt už je nevyhovující, je hodně popraskaný a místy chybí úplně. Spolu s ním bude komunikaci zdobit i nová zeleň. Asflat vystřídá dlažba z mozaiky. Práce v hodnotě…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme