Bílá věž láká turisty k prohlídkám

Od dubna nabízí Bílá věž v Hradci Králové noční prohlídky, které probíhají až do půlnoci. Na návštěvníky také čeká série komentovaných prohlídek Putování historií Hradce, ta začne 22. května.

Turisté mají možnost navštívit noční prohlídky Bílé věže, které se během turistické sezóny konají každou první sobotu v měsíci od 20 do 24 hodin. I letos krajské město nabídne od 22. května komentované prohlídky. Ty jsou obohaceny o půlhodinovou prohlídku katedrály sv. Ducha s průvodcem a začínají každý čtvrtek v 15 hodin pod Bílou věží. V době letních prázdnin bude možné vystoupat na hradeckou dominantu od 10 do 14 a od 15 do 19 hodin.
Bílá věž ukrývá druhý největší zvon v Čechách – Augustin, který bude znovu vysvěcen. Tato slavnostní událost se uskuteční 28. srpna na svátek sv. Augustýna. Rozhodla o tom hradecká radnice spolu s Královéhradeckou diecézí. Jak uvedl Jan Doskočil z občanského sdružení Katedrála 2008, školí se nejméně osm zvoníků, kteří se budou u zvonu střídat.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme