Bezmála 3000 řidičů na Hradecku nemá stále nový řidičák

Téměř tři tisíce řidičů na Královéhradecku používá neplatný řidičský průkaz. Podle údajů Ministerstva dopravy České republiky si v Hradci Králové do konce loňského roku nevyměnilo řidičský průkaz vydaný od 1. ledna 1994 do 31. prosince 2000 přesně 3382 řidičů. Fronty řidičů zapomětlivců však na magistrátu nemají ani nyní. První dva dny v tomto roce se dle odboru dopravy Magistrátu města Hradec Králové obešly bez většího náporu.

„Nemáme ještě přesné číslo, ale podle mého odhadu se v tomto roce zatím dostavilo přibližně 400 nových žadatelů a majitelů prošlých řidičských průkazů. Znovu mohu konstatovat, že výměna probíhá v klidu a bez větších front. Se začátkem nového roku jsme očekávali daleko větší nápor," uvedl Petr Černohlávek, vedoucí oddělení registru řidičů a vozidel spadajícího pod odbor dopravy Magistrátu města Hradec Králové. Jak dodal, řidiči se mohou na stránkách města hlásit i elektronicky.
Další výměna čeká nyní řidiče, kteří vlastní řidičský průkaz vydaný od 1. ledna 2001 do 31. prosince 2004. Ti budou muset mít nový řidičský průkaz nejpozději do 31. prosince 2013.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme