Betonstav garáže v zóně Aldis nepostaví

Hradecká radnice vypověděla smlouvu o dílo teplické společnosti Betonstav. Ta měla v lokalitě Aldis vybudovat v loňském roce polyfunkční dům a městské patrové garáže za přibližně 300 milionů korun, uvedl Hradecký deník.
Město původně vybralo před sedmi lety firmu Mera, která se ale dostala do likvidace. Betonstav odkoupil celý projekt. Stavba byla zahájena a začaly zemní práce. Firmě se však nepodařilo uzavřít smlouvu s finančním ústavem a stavba nepokračuje. „Jednali jsme dostatečně dlouho a nakonec firma přestala s městem komunikovat,“ řekl náměstek primátora Josef Malíř. Město tedy vypovědělo Betonstavu smlouvu a požaduje uhrazení penále ve výši devíti milionů korun. Dále bude usilovat o získání pozemku, kde měl stát polyfunkční objekt Betonstavu. Na zhotovení stavby bude radnice hledat nového dodavatele formou výběrového řízení.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme