Benešovka získá lidštější tvář

Benešova třída v Hradci Králové by měla výhledově dostat příjemnější tvář. Hradecký magistrát připravuje ve spolupráci s brněnskou společností Partnerství nový projekt, který by měl ukázat, jak život na Benešově třídě zpříjemnit. Píše o tom dnešní MF Dnes.
Názory na zkvalitnění života na Benešově třídě chce radnice získat prostřednictví dotazníků. Jak uvedl náměstek primátora Josef Malíř, z výsledků dotazníkového šetření by mělo vzejít několik drobnějších projektů, podle kterých by město představy lidí realizovalo. "Počítáme s úpravami parterů či vybudováním zařízení pro skateboardisty. Mohlo by se tam objevit víc laviček či posezení pro maminky s kočárky. Některé menší akce by měly prostředí strohé panelové třídy zlidštit," řekl deníku Malíř. Jak dodal, první ucelenější projekt by mohlo město připravit počátkem příštího roku.
Podle občanů žijících na Benešově třídě je mimo jiné třeba rozšířit možnosti parkování, opravit rozpadající se květináče či upravit stanoviště pro popelnice.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
1.8.2005 12:04
Pavel (neregistrovaný)
Tohle může město řešit nejen na Benešovce...
1.8.2005 15:54
projekt (neregistrovaný)
Nejlidstejsi i nejefektivnejsi by bylo zacit postupne tu hruzu nahrazovat nizsim bydlenim s vnitrobloky a parkovymi plochami, tak jak to delaji v civilizovane Evrope uz 20 let. Najit nejakou formu spoluprace s majiteli bytu a domu, kteri podle meho soudu nebudou mit sanci v delsim horizontu financne unest vzprimenou polohu techto monster. Muj nazor.
2.8.2005 08:21
tonda (neregistrovaný)
Ono by možná zatraktivnění pomohlo snížení nájmu obchůdků. Tam si myslím že jsou možnosti. Přeci jen obchůdky s nižším nájmem by přilákalya třída by se oživila. Malá kavárnička s pár místy na sezení nemůže tolik vydělat, ale oživí. Je to lepší nežli prázdná výkladní skříň. A takových námětů by bylo více.
14.8.2005 16:06
Eraser (neregistrovaný)
No jo, ale toto nemůže magistrát ovlivnit, protože domy na Benešově třídě nepatří městu, ale byty jsou v osobním vlastnictví a obchůdky spravují společnství vlastníků.
2.8.2005 12:57
PietroNegro (neregistrovaný)
Benešova třída - úprava
Především se jedná o jedno z nejpříšernějších hradeckých sídlišť vůbec. Nechci se dotknout těch, kdo tam bydlí, ale tato "třída" opravdu připomíná sídlištní ghetto. Bydleli zde dlouhá léta dva moji kamarádi a já jsem byl vždy rád, když jsem odsud odcházel. Necítil jsem se tu zkrátka nikdy dobře. Pokud vím, tak se kdysi plánovaly mnohem razantnější úpravy této lokality. V průhledu měla stát dominanta - kostel, dále se plánovalo zúžení předimenzované čtyřproudé vozovky, velký park atd.atd. Těch pár laviček navíc situaci asi příliš nezmění. Sídliště se dá humanizovat i jinak a vzorů včetně zahraničních je dost a dost. To by se ale muselo někomu chtít.
2.8.2005 13:05
JanaB (neregistrovaný)
Benešovka
S tím ghettem je to vcelku trefné. Domy jsou postaveny v mohutných těžkých a dlouhých blocích. Navíc výšková hladina zástavby je přehnaná, domy dost nevhodně situované - ostatně stejně jako třeba Harmonie. Minigarzonky zde situované směrem na západ asi mají za účel zvyšovat mortalitu starých lidí zde bydlících. Nějaký čas jsem na Benešovvě třídě bydlela a jsem ráda, že jsem se odsud odstěhovala. Nechápu, jak zde mohou být tak vysoké ceny bytů!
2.8.2005 13:08
Makaron (neregistrovaný)
RE: Benešovka
Ceny zde jsou vážně na pováženou. A to si uvědomte, že až bude ta slavná čtyřproudovka napojena na novou křižovatku, to bude teprve lahůdka!
12.8.2005 16:17
Lenka (neregistrovaný)
Benešovka
Stručně řečeno : vysoké nájmy, neosobní a nepřívětivý vzhled.
Námětů by bylo dostatek ( např. barevnější fasády), jenomže předpokládám, že budou chybět peníze.
P.S. Lavičky ničemu nepomůžou.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme