Azylový dům v Hradci Králové je plný

Nevlídné počasí se silnými mrazy zahnalo většinu bezdomovců z Hradce Králové do azylového Domu Matky Terezy. Objekt má v současné době téměř zcela zaplněnou kapacitu šedesáti míst. Lidé bez střechy nad hlavou mohou ale ještě využít možnosti přespat v objektu na karimatkách. Uvádí to v dnešním regionálním vydání pro Královéhradecký kraj MF Dnes.

Do azylové domu se sjíždějí lidé ze všech koutů České republiky i ze zahraničí. Lidem, kteří se ocitli ve svízelné životní situaci, se snaží podat pomocnou ruku městští strážníci s kurátorem radnice. Společně se vydávají v nočních hodinách do zchátralých domů a opuštěných vagónů a lidem žijícím na ulici rozdávají jízdenky na městskou dopravu a zvou je do azylového domu.
Charita, strážníci i hradečtí radní mají totožný názor, že represe lidí, z nichž mnozí se ocitli na dně ne vlastní vinou, není správou cestou. „Když budou města bezdomovce vyhánět silou, ničemu neprospějí. Tito lidé budou jen přejíždět vlaky na další nádraží. Tyto problémy je třeba řešit systematicky a dlouhodobě,“ tvrdí vedoucí prevence kriminality u hradeckých městských strážníků Martin Šlais.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme