Autobusy stále nemohou zastavovat před hlavním nádražím

Autobusy městské hromadné dopravy, které vyjíždějí od nového terminálu, již jezdí okolo hlavního nádraží. Kvůli zpožděné rekonstrukci Riegrova náměstí před nádražím tam ale nemohou zastavovat. Informuje o tom Mladá fronta dnes.

Kvůli rekonstrukci před hlavním nádražím dosud autobusy jezdily objížďkami. Nyní se vrátily do svých původních tras. Jelikož se ale zpozdila rekonstrukce Riegrova náměstí, nemohou před hlavním nádražím zastavovat a lidé tak musí chodit na provizorní zastávky, které jsou vzdálené několik desítek metrů. „V sobotu začnou Riegrovým náměstím jezdit do terminálu také trolejbusové linky, vyjma linky číslo 3, avšak zatím je nahradí autobusy, “ řekl Mladé frontě dnes vedoucí střediska městské dopravy hradeckého dopravního podniku Leo Sedláček. V sobotu také začnou platit nové jízdní řády.
Firma Strabag, která rekonstrukci před hlavním nádražím provádí, oznámila, že opravy potrvají nejméně do konce října. „Je možné, že skluz bude výraznější, práce tam nejdou tak rychle, jak by měly. Poslední zprávy od firmy Strabag již nehovoří o konci října, ale o nejbližším možném termínu. Odhadujeme, že náměstí bude předáno v polovině listopadu, potom bude následovat kolaudace. Je možné, že část náměstí budou moci lidé využívat i dříve,“ sdělil Mladé frontě náměstek hradeckého primátora Josef Malíř.
Město firmě Strabag účtuje za zpoždění od 1. října 150 tisíc korun za den a přemýšlí i o žalobě.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
13.10.2008 07:44
Radouš (neregistrovaný)
Vůbec netuším, jak se takováto firma může vůbec uživit. Kam se v Hradci podívám, všude staví tato "SUPER FIRMA", ale snad nikde né tak jjak by měla. Například V ulici Na střezině má být také rekostrukce dokončena, ale opak je pravdou. Tato firma odvádí velmi nekvalitní práci. Zámková dlažba je zde na několika místech špatně položena. Zajištění staveniště je přímo katastrofální! Nechráměné výkopy, Zničené travnaté plochy apod.. Už někoho "pane Malíři!" konečně napadne, že tato firma pro Hradec nic někného neudělá!
13.10.2008 21:20
Ira (neregistrovaný)
Když někdo bere od někoho úplatky, tak potom těžko může na něm chtít, aby odváděl kvalitní práci a ještě k tomu ve stanoveném termínu. Mají ho v hrsti.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme