Autobusový terminál dostává konečnou podobu

Stavba autobusové terminálu v Hradci Králové finišuje. Právě v těchto dnech přichází jedna z nejdůležitějších fází, celý terminál se totiž zastřešuje. Bude ho zakrývat dvanáct plachet o celkovém rozměru šest a půl tisíce metrů čtverečních. Jde o unikátní zastřešení, které u nás nemá obdoby.

"Měli jsme několik možností, ale zvolili jsme tuto, esteticky působí dobře a hlavně vlastnosti této membrány jsou velmi dobré, srovnatelné například s plechem,“ vysvětlil Jaroslav Chmelík, jeden ze skupiny architektů, kteří se na stavbě terminálu podílejí.Jde o speciální membránu z teflonových vláken, která přes den propouští světlo a v noci se rozjasňuje v září reflektorů.
Kromě atypického zastřešení je neobyvklá také stavba a interiér dvou odbavovacích hal. "Uvnitř cestující najdou velké informační tabule s odjezdy a příjezdy jednotlivých spojů, vzniklo tam zázemí s dostatkem míst k sezení, restaurace, toalety,“ prozradil Milostav Kulich, ředitel Dopravního podniku Hradec Králové.  Uvnitř jedné haly je obrovská skleněná koule, kde bude sedět dispečer. "Z toho místa má pěkný výhled, takže dispečer získá přehled o celkovém pohybu spojů a cestujících," dodal Kulich.
Stavbu neustále provázejí problémy s dodavatelem, ohrožena nadále zůstává státní dotace. Podle slov ředitele dopravního podniku  by se s největší pravděpodobností mělo vše stihnout dokončit v v termínu, čili do začátku července. První cestujících by tak z nového terminálu mohli odjet už první červencový týden.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
20.5.2008 12:17
Honza (neregistrovaný)
Jasneee, po roce zpozdeni si podejte ruce a strihnete pasku a chlubte se...hanba. Ja teda BUS nevyuzivam, ale meli by davat rok vsem cestujicim slevu za to, ze postavali dalsi na mrazu a desti....asi tak.
20.5.2008 23:39
Wiper (neregistrovaný)
Když jsme u toho terminálu, nezapomeňte na výstavbu metra.. Informace zde : wiper.cz/index.php?pg=clanky_vypis&id=510
22.5.2008 20:50
Dennis.T (neregistrovaný)
Wipere wipere...spíš mi pověz co je z Runwayí, jestli je otevřená nebo ne:-)) Ale metro není špatný nápad, no:-D
22.5.2008 22:52
Wiper (neregistrovaný)
Není, už pár let :-)

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme