Štítky: | Aupark Hradec Králové |

Auparku svítí zelená, na nákup tam můžeme vyrazit už za dva roky

Vizualizace nového obchodního centra Aupark | Autor: HB Reavis Group CZ
Vizualizace nového obchodního centra Aupark | Autor: HB Reavis Group CZ

Začíná to vypadat, že stavbě dalšího obchodního centra v Hradci Králové svítí zelená. Na začátku prosince totiž krajský úřad potvrdil vydané územní rozhodnutí z letošního března. Médiím to sdělil Ladislav Pavlík, tiskový mluvčí developerské společnost HB Reavis Group CZ, která výstavbu bude realizovat.

Stavět by se mohlo od příštího roku na místě bývalého autobusového nádraží v centru města U Koruny. Pokud administrativní proces poběží podle představ developera, tak si Hradečané mohou na první nákupy vyrazit už na jaře 2015.

„Získání územního rozhodnutí je pro nás zásadním okamžikem, nyní se nám otevřela cesta k získání stavebního povolení,“ uvedl Marcel Kasanický z developerské společnosti. Podle vyjádření vedení HB Reavis Group CZ má obchodní centrum Aupark završit svou architekturou centrální Gočárovu třídu v Hradci Králové. „Jeho atraktivitu současně podpoří přímá návaznost na centrum města, s velmi dobrou dostupností pro pěší i automobily spolu s bezprostřední blízkostí vlakového a autobusového nádraží s terminálem MHD,“ doplnil mluvčí Pavlík. 

Aupark bude zabírat plochu více než 24 tisíc metrů čtverečních, na kterých své místo najde kolem stovky obchodů a služeb. „Součástí projektu je samozřejmě zajištění dostatečného počtu parkovacích míst a bezkolizní dopravní řešení v lokalitě Koruna,“ informoval Vít Hlavatý, manažer projektu Aupark v Hradci Králové.

Společnost HB Reavis Group CZ může díky získanému územnímu rozhodnutí přejít do další fáze projektu Aupark Hradec Králové. Krajský úřad, který územní rozhodnutí potvrdil, tak nevyslyšel kritiku občanských sdružení, která stála a stále stojí proti výstavbě Auparku.

Mluvčí developera ještě doplnil, že pokud se proti rozhodnutí nikdo neodvolá, tak se zahájení výstavby připravuje na jaro příštího roku a otevření na jaro roku 2015. O tom, jaké obchody se v nové nákupní galerii objeví zatím společnost mlčí. Celková investice se má podle posledních informací vyšplhat do výše 1,5 miliardy korun. 

O připravované výstavbě Auparku jsme informovali také v článku Stavba centra Aupark Koruna v Hradci může začít. Co říkáte na stavbu Auparku? Můžete hlasovat v naší anketě anebo debatovat pod článkem. 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Nejlépe hodnocený příspěvěk ▼
7.2.2013 12:05
kuklajs (neregistrovaný)
RE: AUpark
Bydlím v bezprostřední blízkosti zamýšlené stavby a souhlasím s ní hlavně z důvodů, že se celkově daná lokalita upraví včetně zmiňované křižovatky, dostane řád a vzhled.Současný stav je hrubě neutěšený a bez investorů, táhnoucí současný nákupní trend, to prostě nejde, můj názor.A zmiňovaná Třebeš, to je opravdu tragedie,ale to je jiný soudek, v místě by stačila prodejna typu Lidl.Na Hvězdě spadnete o století zpět.Pěkný den všem. zobrazit | souhlasím (+1) | nesouhlasím (-0)

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
17.12.2012 12:31
Hanata (neregistrovaný)
Aupar u Koruny
Tak jsem se již těšila, že snad konečně postaví nějaký obchodní dům u nás na kraji města ve Třebši. V našem okolí žádný není, nejblíž to máme do Futura, ale moc blízko to teda není, bez auta není šance se tam dostat jelikož pěšky to je daleko a autobusem by se muselo přestupovat, ke všemu se na tomto konci HK dost rozrůstá a to nemluvím o Roudničce a Vysoké N/L. Proč se má to obchodní centrum stavět u Koruny, vždyť to je jen pár kroků od Tesca a Atria!?! Krom toho, je to ve středu města, tam lidé mají spousty obchodů, ale na tomto konci města je pouze Kubík, o notný kus dál Albert a na Benešovce pár obchůdků, čili žádná konkurence a ceny všude tím pádem vysoké! Vážení zákonodárci, myslete taky někdy na své občany!
17.12.2012 20:13
Garden (neregistrovaný)
Taky to moc nepobírám. Opravdu to má jít v duchu Gočára? Při dnešních představách developerů si o tom dovolím trochu zapochybovat... Ale hlavně - co se tam bude prodávat? Stejně je většina Hradečáků naučená jezdit na nákupy do Prahy a pokud tady budou jenom další značky, které už máme ve Futuru, tak to bude do půl roku prázdné a nájemníky nové nájemce obchodů nenajdou. No, uvidíme.
17.12.2012 20:15
Verza (neregistrovaný)
Na druhou stranu - pokud se dá do kupy parkování, křižovatka, silnice... tak to třeba zase tak marný nebude.
7.2.2013 12:05
kuklajs (neregistrovaný)
RE: AUpark
Bydlím v bezprostřední blízkosti zamýšlené stavby a souhlasím s ní hlavně z důvodů, že se celkově daná lokalita upraví včetně zmiňované křižovatky, dostane řád a vzhled.Současný stav je hrubě neutěšený a bez investorů, táhnoucí současný nákupní trend, to prostě nejde, můj názor.A zmiňovaná Třebeš, to je opravdu tragedie,ale to je jiný soudek, v místě by stačila prodejna typu Lidl.Na Hvězdě spadnete o století zpět.Pěkný den všem.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

I v Hradci se možná bude očkovat v obchodním domě. Který to bude, se ještě neví

Po vzoru Prahy, či Ostravy a Brna, kde se „bezregistrační“ očkovací centra proti covidu mají v nákupních domech otevřít tento týden, chce tuto službu nabídnout i Hradec Králové. Podle krajského koordinátora očkování Jaroslava Malého by se tak mohlo stát již příští týden. Zatím…
Čtěte více

Fontány v Hradci ožijí za pár dní. Kvůli nekázni lidí však ne všechny najednou

Hradecké fontány budou od začátku května postupně ožívat. Jako první budou v následujících dnech spuštěny fontány na křižovatce Koruna u Auparku, u Muzea a na Masarykově náměstí. Některé budou uvedeny do provozu později buď kvůli probíhajícím opravám nebo z důvodu doporučení…
Čtěte více

Řidiče honila hlídka strážníků, došlo i na zbraně

Pozornost hlídky výjezdové skupiny městské policie upoutal řidič vozidla Honda, který nerespektoval zákaz vjezdu a velkou rychlostí vjel do pěší zóny na Riegrově náměstí. Strážníci se za autem rozjeli a chtěli řidiče zastavit. Ten nereagoval, naopak ještě zvýšil rychlost.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme