Audit Leteckých služeb odstartoval změny

Společnost Letecké služby Hradec Králové (LSHK) čekají v nadcházejících měsících citelné změny. Na základě auditu, který ukázal nehospodárné nakládání s finančními prostředky, město chystá řadu opatření, která mají vést k zefektivnění činnosti společnosti.

Jak informovala tisková mluvčí magistrátu Magdaléna Vlčková, LSHK čeká výběr nového ředitele společnosti, důkladná restrukturalizace a citelná úsporná opatření „Z konkrétních opatření vyplývá pro rok 2012 úspora mzdových nákladů ve výši 1,2 mil. Kč, čehož docílíme poklesem počtu zaměstnanců z patnácti na deset. Fixní náklady čeká úspora 1 mil. Kč. V roce 2013 už bude úspora personálních nákladových položek činit 2 mil. Kč, protože rozpočet této kapitoly již nebude zatížen odstupným zaměstnancům. V roce 2013 se celkové úspory budou pohybovat už kolem 3 mil. Kč, “ uvádí konkrétní výčet nový předseda představenstva této společnosti Jiří Jiroušek.
Součástí je i nutná restrukturalizace, která předpokládá hledání úspor v provozních nákladech organizace při zachování současné úrovně služeb. Počítá se i se zlepšením podmínek pro investice podnikatelských subjektů na letišti. Budoucnost areálu se také stále opírá o myšlenku umístění Národního centra pro krizovou připravenost právě na královéhradeckém letišti.
„Společnost má v tuto chvíli jasnou vizi, kam chce kráčet. Jasným signálem nastartovaných změn je i nový ředitel společnosti či nové představenstvo, které navrhlo výrazné úspory. Chyby, které audit našel a popsal, budou napraveny do konce tohoto roku,“ uvedl Jiroušek.
V souvislosti s personálními změnami město rozhodlo o vyrovnání s bývalým ředitelem LSHK Romanem Zindulkou. "Po zvážení všech skutkových okolností a ve snaze předejít rizikům spojeným s případným neúspěchem v soudním sporu s bývalým ředitelem Romanem Zindulkou se představenstvo rozhodlo přistoupit na návrh smíru předloženého právním zástupcem bývalého ředitele," uvedla Vlčková. Jak dodala, případná prohra v tomto soudním sporu by znamenala pro společnost daleko větší finanční zátěž než je současné odstupné ve výši 9 platů.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme