Atol začne s instalací nových parkovacích automatů

Nové parkovací automaty začne během několika dnů montovat v centru Hradce Králové společnost Atol, která ve městě provozuje integrovaný systém parkování. Celkem Atol zakoupil 100 parkomatů, z toho 84 strojů bude použito do nově zřízených zón placeného stání uvnitř II. městského silničního okruhu. Zbylých 16 kusů bude použito na výměnu původních zastaralých parkomatů, které již neumožňovaly alternativní platby a byly nadměrně poruchové.

Nové parkomaty jsou napájeny solární energií a kromě českých mincí přijímají i platbu v eurech. Dále umožňují připojení zařízení na platbu pomocí Městské karty a budou zvládat i platbu prostřednictvím SMS. Všechny stroje obsahují modul GPRS pro datový přenos informací o stavu a provozu stroje na dálku. Parkomaty budou usazeny do betonových patek. Okolí stroje bude podle možností vydlážděno tak, aby platící zákazník nestál v trávě nebo přímo v blátě. Celková investice do základních strojů a montáže přesáhne 12 milionů korun.
Jak našemu serveru sdělili pracovníci společnosti Atol, Do 26. září by mělo být namontováno 19 nových automatů v zelené zóně okolo Ulrichova náměstí. Do konce září by mělo být zprovozněno dalších 35 automatů v celé zelené zóně  a části páteřní sítě střednědobého stání. V prvním týdnu října by mělo být v provozu celkem 84 nově nasazených parkomatů v celé lokalitě II městského okruhu. Posledních 16 kusů by mělo nahradit staré dosluhující „Siemensy“ nejpozději v březnu 2009 v závislosti na klimatických podmínkách.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
24.9.2008 14:19
oranžový (neregistrovaný)
další vyžírka na scéně. Jen naprostý pitomec uvěří tomu,že s instalacemi stojanů na výběr parkovného přibude parkovacích míst. Jediné co přibude jsou lidé,kteří budou po dobu 30ti let pobírat /bezpracně / tučnou rentičku. Gratuluji - a největší dík patří námi zvoleným pracovníkům magistrátu,kteří také rádi zaplatí za parkování ZE SVÉHO a pomohou těm ubožákům z Atolu ke kůrce chleba. :-))

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme