Atol se úklidu sněhu z parkovišť nebrání

Hradeckou radnici probudila k aktivitě sněhová pokrývka. Radní chtějí prosadit, aby se provozovatel parkovacího systému, firma Atol, podílela na uklízení sněhu na těch místech ke stání, která má ve své správě. Až doteď Atol jen vybíral poplatky a město úklid nestíhalo.

Atol by se podle názoru radních měl na úklidu sněhu finančně podílet. Představitelé města se na tom shodli. Zda se jim ale podaří prosadit změnu nevýhodné smlouvy, je otázkou. „Chceme s Atolem vyjednat příspěvek na likvidaci sněhu z placených parkovišť. O částce jsme se zatím nebavili,“ řekl Hradeckému deníku náměstek primátora Josef Malíř.
Podle současné koncesní smlouvy se má údajně Atol starat o čistotu uzavřených parkovišť. To se ale podle zjištění Deníku týká pouze střechy parkovacího domu Katschnerka. Příspěvku na další úklid se prý Atol nebrání. Žádný úklid se ale dosud nekonal. „Nemáme problém přispět na úklid. Ale mám problém v tom, že jsem si nevšiml, že by nějaký úklid na parkovištích proběhl. Přístup města byl zatím takový, že to uklidit nejde. Možná by bylo lepší, kdybychom sníh uklízeli sami,“ přišel s převratným zjištěním v Hradeckém deníku šéf firmy Atol Dušan Čížek.
Problém se zimním úklidem přitom přiznává i vedení Hradce. "Musíme vymyslet, jak to udělat. Blokové čištění je nesmysl, to musí být rychlá reakce. Zatím jsme se dohodli, že volná parkoviště budeme uklízet v noci. Snad si lidé nebudou stěžovat na hluk,“ řekl Malíř.
Zatímco řidiči nemají kde zaparkovat nebo se nemohou naopak z parkoviště dostat, firma Atol řeší zcela jiný problém. Podle Čížka se zhoršila platební morálka řidičů a Atolu tak vznikají finanční ztráty. „Půjdou do statisíců,“ dodal v Deníku Čížek.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
25.1.2010 11:12
Honza z HK (neregistrovaný)
Tak jednak - přejme atolu, že napadl sníh a snížili se mu příjmy - je to taková odveta za ten humus, to tu u nás mají. Ale obávám se, že to ve výsledku stejně zaplatíme my - zatím sem si nevšim, že by atol nesl nějaké podnikatelské riziko, vy někdo jo?
Za druhé, nebuďme najivní, že chce atol dělat něco navíc a že město po nich neco chce - to smrdí uplně nejvíc. město se tváří, že po atolu něco chce a atol se tomu dobromilně nebrání... To zkrátka smrdí. myslím, že kauza "odklízení sněhu" slouží jen jako možnost, jak poupravit smlouvu která atolu opět přinese další pozitiva...
je to hnus ten atol - dobří radní se nepoznají podle toho, že nenechají problém řešit někoho jiného, ale že ho dokážou vyřešit sami. To parkování - třeba založením městského podniku Parkoviště Hradec Králové, které by fungovalo stejně jako atol, ale vybraný peníze by šly zpět městu a výstavba parkhausů by byla stejná investiční úroveň jako dotování MHD. No jasně, na co městský DP - prodejte ho, ať tady ztrátovou MHD převezme soukromý subjekt, kterej pak bude tunelovat městské finance stejně jako atol - to jen taková poznámka pro případné nechápavce, co lidem v HK, nebo alespoň mě, vadí na kauze atol... Hnus velebnosti!
26.1.2010 00:17
STDM (neregistrovaný)
Ještě pár týdnů a problém sněhu se vyřeší sám. Sníh roztaje. Technické služby postupně provedou jarní čištění a Atol může zase inkasovat v plné míře dál. Městská policie mu bude asistovat a zhoršenou morálku řidičů napraví botičkami. Ono to s těmi ztrátami pro Atol nebude tak vážné. Kdo tratí,je občan města. Snížil se mu po nachumelení počet parkovacích míst v jednotlivých zónách. A pokud chce zaparkovat nebo odjet z parkovacího stání, může si mnohdy sníh odházel sám.
5.2.2010 12:53
občan (neregistrovaný)
V průběhu roku se na parkovištích pravidelně objevují značky s výstrahou - NEPARKOVAT od do - probíhá úklid. A každý si musí v té určené době najít jiné stání nebo bude odtažen. Jedná se o úklid prachu, listí, odpadků, což je zcela jistě potřebné, nic méně to tak strašně nesužuje život občana. Tyto značky se neobjevily v zimně ani jednou. Úklid provést podle mne šlo. Vždyť jde jen o sníh, ten roztaje. Kudy ale bude tát, když kanály jsou zaházené sněhem a zamrzlé. Takže vzhůru do ulic s košťatama. A že nám pan primátor děkuje za úklid před našimi domy? Kolik stály výstražné cedule - Kluzký povrch? A děkoval nám někdo, když to byla občanova povinnost? Co má občan dělat, když musí ráno do práce a městský smetáček přijede až odpoledne? A ještě se smetáček zvedne, když vidí, že již někdo uklízel a vesele sviští dál. Hromady občanem uklizeného sněhu jsou zoufale velké a již není kam odkládat. Nikdo nepomůže. Co kdyby se stalo něco horšího než jen sníh? To by občanovi někdo pomohl? Ale občané nezoufejte, v létě se svezete městskou dopravou přímo k bazénu. Zcela jistě za lidové vstupné koupíte lupen, za neméně lidovou cenu jistě pivo, limo a párek. Vždyť tu novou zastávku taky musí někdo zaplatit, že. A že byla louka, kde běhali zajíci, ráno se procházeli bažanti i po silnici? Co na tom,že.
9.2.2010 09:28
gerfild (neregistrovaný)
Část smlouvy města s Atolem:

7, Koncesionárse zavazuje udržovat plochy, na nichž jsou uzavřená parkoviště v systému ISP vyznačena, v pořádku a čistotě. Zavazuje se zajišťoval pravidelný úklid tak, jak je bčžné i v jiných městských lokalitácn, vceme praví a e mého úklidu sněhu, konce siónar ke rovněž zavazuje k zajišťování údržby, úprav a oprav vodorovného a svislého dopravního značení, vymezujícího jednotlivé parkovací plochy, a za líni to účelem spolupracuje s koncedentem a se silničním správním orgánem. Náklady spojené s prvotním vyznačením parkovací zóny dopravním značením (napf. zákazy stání a zastavení v celé vymezené lokaJiie\ označení misi vyhrazených pro tělesně postižené osoby a další) nese koncedenL Náklady spojené s úpravou, změnou a údržbou dopravního značení, přip. se vznikem nových parkovacích míst uvnilí již vymezené parkovací zóny nese koncesionář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme