Atol plánuje úpravy v systému parkování

Společnost Atol, která v Hradci Králové provozuje integrovaný parkovací systém, chystá pro řidiče novinky. Jedná se například o placení parkovného prostřednictvím SMS či úpravy v rezidenčních zónách.

Společnost změny projednala s vedením města a budou na programu dalšího jednání městské rady. „Na základě dohody se společností Erika připravujeme pilotní projekt SMS parkování na Velkém náměstí, který bude zahájen v průběhu měsíce února. Po jeho vyhodnocení se budeme snažit rozšířit placení formou SMS zpráv v co největší míře,“ sdělil ředitel společnosti Dušan Čížek. Atol chystá i platbu městskou kartou prostřednictvím mobilního telefonu. Další úpravy se připravují v rezidenčních zónách. „Zejména v Orlické kotlině ve  Švendově ulici , která je na okraji zóny, chceme zřídit smíšenou zónu. To umožní krátkodobé stání hostům za výhodný tarif. Také na konci Labské kotliny kolem sanatoria Sanus plánujeme smíšenou zónu, tak aby pacienti Sanusu měli možnost zaparkovat. Sanus ve večerních hodinách umožní parkovat obyvatelům této zóny uvnitř areálu,“ řekl Čížek. V létě bude uvedeno do systému dalších 500 parkovacích míst. „Necháme navrhnout cenu pro rezidenty ISP, která je regulovaná. Roční poplatek za parkování v parkovacím domě bude činit 2 400 korun. Rezervace chceme přijímat od 1.března,“ uvedl Čížek.

Zavádění ISP v Hradci Králové provázela od začátku řada problémů. „V současné době je společnost kompletně obměněná a nebrání se úpravám, které občané navrhují,“ dodal Čížek.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme