Areál Březhrad vydražen za 28 milionů Kč

Rozsáhlý areál bývalého masokombinátu Březhrad u Hradce Králové získal v dražbě jediný zájemce za vyvolávací cenu 27,8 milionu korun. Jméno vítěze čtvrteční dražby, který by měl částku uhradit do konce března, Aukční síň Naxos nezveřejnila. Prodávajícím byla hradecká společnost Presela.
Areál březhradského masokombinátu má rozlohu téměř tří hektarů a obsahuje zejména mrazírny o objemu 10.000 metrů krychlových a rozsáhlý chladírenský a skladovací objekt. Jeho výhodou je navíc bezprostřední blízkost komerční zóny, v níž své obchody postavily společnosti Makro, Tesco, Gigasport, Asko a ElectroWorld.
V dražbě byl areál již loni v září, ale proti nynější dražbě nezahrnoval několik menších nemovitostí. Za vyvolávací cenu 24,4 milionu korun tehdy areál vydražil výrobce zmrzliny Euroice z Chrudimi, ale cenu nezaplatil. Euroice má areál do roku 2019 v pronájmu a využívá jej ke skladování.
Masokombinát Březhrad  přestal vyrábět v roce 1998. Objekty se podle odborníků dají využít téměř výhradně pro mrazírenství, protože přestavba na jiné využití by byla velmi nákladná.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme