Archeologové odhalili v Hradci Králové zbytky staré cesty

Při archeologickém průzkumu v místě budoucího terminálu hromadné dopravy u vlakového nádraží v Hradci Králové vědci objevili pozůstatky původní cesty spojující Pražské Předměstí se Svobodnými Dvory. Samotná cesta je vyobrazena už na nejstarších mapách z 18. století. Uvádí to v dnešním vydání pro Královéhradecký kraj MF DNES.
„Podařilo se nám zachytit zbytky kamenného dláždění komunikace. Nejstarším nálezem je zlomek nádoby se žlutou polevou na vnitřní straně ze 16. století,“ uvedl archeolog hradeckého muzea Radek Bláha. Celková délka výkopů dosáhla dvou set metrů.
Na nové autobusové nádraží čekají lidé v Hradci Králové třicet let. Terminál za téměř 400 milionů korun má propojit městskou, regionální i dálkovou dopravu. Vznikne na prostranství mezi Nádražní, Hořickou a Sladkovského ulicí a stavba by měla být zahájena na přelomu července a srpna letošního roku.. Stavba by měla být hotova rok od zahájení a hradecký dopravní podnik, který je investorem, by tak splnil podmínku pro získání asi šedesátimilionové dotace z evropských fondů. Ta je vázána na dokončení terminálu do konce roku 2007. Další etapou terminálu bude také rozsáhlá rekonstrukce Riegrova náměstí u železničního nádraží.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme