Aquacentrum v Městských lázních se od 8. září na týden uzavře

Městské lázně a Aquacentrum v Hradci | Foto: Jiří Gangur pro HK.cz
Městské lázně a Aquacentrum v Hradci | Foto: Jiří Gangur pro HK.cz | autor: hradeckralove.cz

Druhý zářijový týden bude Aquacentrum v královéhradeckých městských lázních zavřeno. Odstávka je naplánována na termín 8. až 14. září 2014. Na zdejší bazény a vodní atrakce totiž čeká pravidelná roční provozní pauza, při níž se prostory aquacentra čistí a prochází údržbou, kterou by za plného provozu zdejší zaměstnanci udělat nemohli. Kromě toho se Aquacentrum dočká i další čistící UV lampy, i díky ní bude vzduch v lázních o něco méně cítit chlórem. 

Hlavní novinkou, která přibude v době odstávky Aquacentra v Městských lázních v Hradci Králové, je zcela nová UV lampa. Ta bude čistit vedlejší okruh úpravny vody pro malý vířivý bazén. "V Aquacentru jsme obdobnou UV lampu pro velký bazén s umělým vlnobitím pořídili již v loňském roce při příležitosti 80. výročí otevření Městských lázní. Na letošní rok jsme naplánovali pořízení lampy pro zbývající okruh - na malý vířivý bazének," uvedla Jaroslava Bernhardová, ředitelka městské společnosti Správa nemovitostí, která se o areál královéhradeckých lázní stará.

Pořízení nové UV lampy vyšlo na necelých 200 tisíc korun a měla by za pomoci ultrafialového záření v širokém spektru vodu lépe dezinfikovat. Kromě jiného se jejím prostřednictvím také snižuje hodnota chlóru ve vodě, což odstraní i pach této nepříjemné chemikálie anebo pálení očí. "V tomto okamžiku budeme mít veškeré provozy již ošetřovány i pomocí UV lamp, neboť na 50m plaveckém bazénu se UV lampa pořizovala v roce 2012 při rekonstrukci sociálního zařízení a výměny technologie. V areálu Koupaliště Flošna napomáhá UV lampa k čištění vody již 5 let,“ říká Jaroslava Bernhardová.

Milovníci plavání a koupání mohou během uzavírky Aquacentra přijít do sousedního Plaveckého bazénu 50 m a v případě vhodného počasí i na Koupališti FlošnaV době odstávky Aquacentra se jeho prostory také vymalují, opraví se obklady, umyjí prosklené plochy, dlažba a provedou další potřebné práce. "Proběhne i renovace umyvadel v sociálních zařízeních. Unikátní vlnobití z roku 1932 projde rovněž každoroční kontrolou a seřízením," doplnila ředitelka Bernhardová. 

Provoz restaurace a ostatních služeb jako je kosmetika, manikúra, pedikúra a kadeřnictví zůstane v Městských lázních zachován. Aquacentrum se znovu otevře v pondělí 15. září v 10 hodin dopoledne. 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Květen v městských lázních bude ve znamení výhod a akcí

Květen bude měsíce, kdy v hradeckých městských lázních pořádají spoustu akcí pro svoje návštěvníky. Které to budou? Například za 10 návštěv jeden celodenní vstup zdarma, májové svátky a víkendy se sklenkou sektu i aquahrátky pro rodiny s dětmi. Vstupy není utné nasbírat pouze v…
Čtěte více

Na Flošně vzniknou další venkovní toalety, stávající počet nestačí

Návštěvníci koupaliště Flošna se dočkají nového sociálního zařízení. Díky úspěšné letní sezoně je možné převést z rozpočtu Správy nemovitostí Hradec Králové do rozpočtu města částku ve výši dva miliony korun. Z ní bude v příštím roce financována projektová dokumentace, zbývající…
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, výstavu Lega nebo do hradeckého aquacentra

Podzimní prázdniny a státní svátek 28. října slibují v Hradci Králové nejen oslavy dne vzniku samostatného Československa, ale třeba i bonus v hradeckém aquacentru v podobě 20 minut zdarma. Bude se hrát hokej i fotbal, můžete vyrazit na halloweenskou party nebo na velkou…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme