Ani tři branky na body nestačily. Hradec - Karviná 3:4

Hradečtí fans mnoho důvodů k radosti nemají. Ilustrační foto
Hradečtí fans mnoho důvodů k radosti nemají. Ilustrační foto | autor: hradeckralove.cz

12. kolo první fotbalové ligy proti sobě svedlo dva letošní nováčky. Hradec Králové přivítal na Všesportovním stadinu v Malšovicích celek MFK Karviná. Oběma týmům vstup do soutěže vyšel, ale zatímco Karviná v dobrých výkonech dosud nepolevila, domácím Votrokům se poslední zápasy vůbec nedaří a před nedělním zápasem jim patřilo až 14. místo. Poslední čtyři ligová utkání s těžkými soupeři Hradec prohrál a pokud se chtěl udržet na distanc od sestupových vod, musel bodovat. Karviná však není snadný soupeř, protože Slezané předvádějí velmi dobrý fotbal a dokážou zužitkovat své šance.

Karviná začala pod "lízátky" aktivněji a hned ve 2. minutě pálil po rychlém průniku nebezpečně Budínský a Ottmar na poslední chvíli umístěnou střelu k tyči vytlačil na roh. Hosté i nadále měli hru pod kontrolou a již v 6. minutě dokázali skórovat. Moravcův centr nedůrazně odhlavičkoval Holeš, míč se snesl k nikým nehlídanému Budínskému a ten svoji střelu z první dokázal umístit do šibenice Ottmarovy branky - 0:1.
Hradec po inkasované brance trochu přidal, ale šlo spíše o optický klam. Votroci sice měli míč častěji na kopačkách, ale Karviná jejich snahy v pohodě eliminovala a ještě dokázala vyrážet k rychlým brejkům. První vážnější příležitost tak měli Votroci až v 15. minutě, ale tvrdá střela Mudry z hranice velkého vápna mířila mimo Laštůvkovu branku. To bylo ze strany Hradce všechno. Karviná totiž výborně bránila a Hradec prakticky nepustila do zakončení. Veškeré útočné snahy černobílých končily ještě před velkým vápnem a pokud se snad náhodou domácí dostali dál, všechny míče Laštůvka zlikvidoval nebo vytěsnil na roh. Mimochodem, těch Hradec jen za první poločas zahrával devět, ale ani jednou nedokázal zakončit. To hosté byli v zužitkování rohových kopů výrazně efektivnější. Hned jejich druhý roh v 32. minutě dokázali přetavit v druhou branku. Po skrumáži před brankou se dostal k míči exhradečák Voltr a nůžkami podruhé poslal míč za Ottmarova záda - 0:2.
Ani druhá branka Hradec do kolen nesrazila a dál pokračoval ve svém aktivním, ale bohužel doslova jalovém přístupu. Do konce poločasu bušil do Karvinské obrany jako hluchý do vrat, ale dovnitř se nedostal. Votroci tak do kabin odcházeli za nepříznivého stavu a vzhledem k průběhu hry to nevypadalo nadějně.

Jenže fotbal se hraje na dva poločasy a začátek toho druhého byl jasně v režii Hradce a narozdíl od první půle se domácí tým dokázal prosadit i brankově. V 53. minutě utekl po levé straně Malínský, z brankové čáry ještě dokázal přesně odcentrova na hlavu Pavla Černého a ten pohodlně skóroval - 1:2. A o minutu později už bylo vyrovnáno. Hostující obrana faulovala ve velkém vápně pronikajícího Žondru a nařízenou penaltu Schwarz s pomocí břevna proměnil - 2:2.
Hradci narostlo sebevědomí a vypadalo to, že bude jen otázkou několika málo minut, kdy vstřelí třetí branku. V 66. minutě Vlkanova rychlým průnikem zamotal hlavu hostujícím obráncům, předložil míč do jasné příležitosti Žondrovi, ale ten na malém vápně nikým neatakován promáchnul. To byl možná klíčový okamžik, protože o tři minuty později Pavel Černý zbytečně zkomplikoval rychlou rozehrávku, hostující obrana založila rychlý brejk a ten dokázal tvrdou střelou pod břevno proměnit další exhradečák v hostující dresu Jan Šisler - 2:3.

Nebylo co řešit, Hradec musel vše vrhnout do útoku, ale tato sázka nevyšla. Dílo zkázy z pohledu domácích dokonal o deset minut později svoji druhou brankou Budínský. Povodil si na velkém vápně dva hradecké obránce, rychle zasekl a poslal míč při zemi do hradecké sítě počtvrté - 2:4. Hradec sice mohl skórovat hned dvakrát, jenomže umístěnou hlavičku Pavla Černého Laštůvka zlikvidoval a Tomáš Malínský se tradičně zamotal do vlastních kliček. Nakonec již v nastaveném čase právě Malinský ještě skóroval, poté se ocitl sám za hostující obranou - 3:4. Jenomže to bylo prakticky poslední, co bylo na hradeckém stadionu k vidění, protože hned po rozehrání rozhodčí utkání ukončil. Hradec Králové prohrál v ePojištění.cz lize popáté za sebou a místo kontaktu s klidným středem se začíný potápět - na 14. místě je bezprostředně v dosahu sestupových míst.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme