Amfiteátr Chlum odhalil program, nově chystá i filmové večery

Lesní divadlo na Chlumu
Lesní divadlo na Chlumu | autor: amfiteatrchlum.cz

Divadelní sezóna v Lesním divadle na Chlumu se rozběhne až za tři měsíce, ale již v těchto dnech odhalili jeho zástupci připravovaný program na nadcházející sezónu. V plánu mají jako tradičně uvést čtyři divadelní představení renomovaných divadelních souborů s hvězdnými herci. Diváci se tak mohou těšit na známá jména jako Bittnerová, Boudová, Carda, Čenský, Háma, Kikinčuk, Kostková, Kuklová, Šimůnek, Šmoldas, Šťastný, Tomsa, Vaculík a mnoho dalších. Hracím dnem bude sobota, ale vždy v pátek večer před divadelním vystoupení připravili pořadatelé promítání filmu. Promítáno bude profesionální technikou na 12 m plátno, jednotlivé filmy budou upřesněny v dostatečném předstihu.

A na jaké hry se mohou diváci těšit?

8.6.2024, 20:00, Vše je dovoleno

Dva manželské páry, které se vzájemně neznají, čeká společná rodinná dovolená v Chorvatsku. Proč rodinná? Protože syn prvního páru se rozhodl vzít si dceru druhého páru, a tak je načase, aby se jejich rodiče vzájemně seznámili. Snoubenci se rozhodli pro neutrální půdu jednoho ze vzdálených chorvatských ostrovů, kde jim na týden pronajali nádherný bungalov. Představa hladkého a nekonfliktního seznámení rodičovských párů však vezme rychle za své. Z jadranské idylky se rázem stává balkánské peklo a z laskavých rodičů jsou z ničeho nic novodobí Montekové a Kapuleti, kteří jsou připraveni udělat všechno proto, aby ke svatbě jejich potomků nikdy nedošlo.

 

Hrají: Ivo Šmoldas, Michaela Kuklová, Miluše Bittnerová, Miroslav Šimůnek / Tomáš Krejčíř

22.června 2024, 20:00, Zamilovaný sukničkář

Harry Douglas, záletný americký velvyslanec ve Velké Británii, řekne své ženě Lois, že odjíždí na víkend do Skotska hrát golf. Lois naopak Harrymu oznámí, že bude na víkend v lázních a že jejich dcera Debbie odjíždí navštívit kamarádku. Harry se ovšem tajně vrací do prázdného domu, jelikož si naplánoval milostné dostaveníčko s přitažlivou sousedkou Marianne.

Je to dostaveníčko dosti pikantní, jelikož se chystají splnit si své sexuální fantazie: ona jako francouzská služka, on jako Tarzan. Debbie se vrací se svým přítelem Joem v domnění, že budou mít celý dům pro sebe. Ambasáda mezitím čelí hrozbě bombového útoku, a tak Harryho sekretářka Faye Bakerová a kapitán South z americké námořní pěchoty přijíždějí do velvyslancovy rezidence vybudovat krizový štáb. Kapitán South nechá pozemek střežit jednotkou mariňáků, takže nikdo nemůže pryč. Harry zaslechne Debbie, jak si povídá s někým ve svém pokoji, a ptá se, kdo to je.

Po chvilce váhání Debbie dostane spásný nápad a prohlásí, že je to její kamarádka Josephine. Joe od té chvíle stráví notnou část hry v převlečení za děvče – do kterého se navíc náruživý Harry bláznivě zamiluje. Kapitán South má dojem, že je na stopě šílenému teroristovi, a nešikovná a lehce natvrdlá Faye málem způsobí zničení Velké Británie. Jak to dopadne? Vrátí se Lois také s vlastním postranním úmyslem? A co sluha Perkins, najde si také lásku? Oblíbený a zkušený autor frašek Michael Parker slibuje překvapivý konec a množství komediálních situací.

Hrají: Lukáš Vaculík, Viktor Limr / Pavel Nečas, Filip Tomsa / Lukáš Pečenka, Juraj Bernáth, Kristýna Kociánová  /  Hana Kusnjerová, Mahulena Bočanová  /  Adéla Gondíková  /  Betka Stanková, Olga "Háta" Želenská, Ivana Andrlová /  Pavla Vojáčková

13.července 2024, 20:00, Můj nejlepší kamarád

Bernard a Phillippe jsou nejlepší přátelé, a přece tolik rozdílní. Bernard pracuje na skvělém postu v rodinném podniku své ženy Nelly, zároveň doplácí na svou vášeň sukničkáře. Svou milenku dokonce přivede do jiného stavu. Kdyby se o tom dozvěděla jeho manželka, přišel by o všechno. Proto požádá o pomoc svého kamaráda Phillipea, dobráka od kosti, který žije spořádaně se svou přítelkyní Alicí a nemá peněz nazbyt. Tím se roztáčí vynalézavý kolotoč situací a zápletek, na jehož konci není vůbec jisté, zda se Phillippeovi nezhroutí jeho vztah s Alicí a zda Bernardovi všechny jeho lži neprojdou…
Komediální archetyp hravého lháře, který se dokáže vykroutit i ze zdánlivě bezvýchodných situací a vymýšlí si s takovou intenzitou, jako by to byl skutečně zažil, migruje světovou dramatikou od antiky přes Alarcóna, Corneille, Goldoniho až právě po Érica Assouse, který svou inteligentní a důvtipnou komedii Můj nejlepší kamarád napsal v roce 2011.

Hrají: Aleš Háma, Petr Motloch, Nela Boudová, Tereza Kostková, Michaela Dittrichová / Lucie Okonová

17.srpna 2024, 20:00, Drahá legrace

Motto: Nemusíte mít peníze, stačí, když si lidi myslí, že je máte.
Zoufalý Francois Pignon je už dlouho nezaměstnaný a doma ani v bance nemá ani korunu. Aby se zachránil a ukázal všem, že ještě existuje, pošle na sebe daňovou kontrolu. Pod heslem „každý, kdo něco skrývá, je zajímavý a když jde o peníze, je ještě zajímavější“ se kolem něho strhne série neuvěřitelných situací. Najednou se o něho začnou zajímat úplně všichni, dokonce se stane neodolatelným pro ženy! A ještě je tu pohádkově bohatý kmotr Jonville, kterému Pignon hlídá byt. Kuriózní  akce nakonec přinese nečekané plody.
Francouzská komedie Francise Vebera navazuje na jeho veleúspěšné dílo Blbec k večeři.

Hrají: Josef Carda / Pavel Kikinčuk, Vlasta Žehrová / Kamila Špráchalová, Martin Zahálka, Jan Čenský / Jan Šťastný, Eva Čížkovská, Barbora Šťastná Petrová, Miloslav Mejzlík


Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme