Adam Gabriel opouští FC Hradec, vedení klubu moc nejásá

Adam Gabriel
Adam Gabriel | autor: fchk.cz

Mladý talentovaný obránce Adam Gabriel už není hráčem FC Hradec Králové. Ještě v neděli skóroval za Votroky proti Zlínu a dnes přestoupil do dánského celku FC Midtjylland, kam včera odletěl na zdravotní testy. Vedení hradeckého klubu z přestupu není moc nadšené. Na odchodu vydělá minimum a ještě bude muset hledat náhradu.

To, že o nadějného hráče kvůli jeho výborným výkonům bude zájem, se dalo očekávat. O zájmu Midtjyllandu věděl klub delší dobu, ale takto rychlý vývoj asi nikdo nečekal. Vedení Votroků Gabrielův odchod bohužel nemohlo příliš ovlivnit.

Pro klub je Gabrielův odchod komplikací

Podle sportovního ředitele FC Hradec Králové Jiřího Saboua je totiž přestup navázaný na dohodu se Spartou, která má na hráče předkupní právo, které teď v souladu se smlouvou aktivovala. "Úplně nadšený z toho nyní nejsem. Je to pro nás z hlediska sportovního velké oslabení, Adam patřil ke stěžejním hráčům našeho týmu. Na druhou stranu je to pro něj další posun v jeho fotbalové kariéře a ocenění práce našeho klubu. Adamovi děkujeme za odvedené služby a v novém působišti mu přejeme hodně štěstí, “ uvedl Sabou.
Pro Votroky nastává značně komplikovaná situace. Gabriel už od loňska patřil i přes svůj věk k hlavním oporám kádru. Do Hradce přišel v rámci vyrovnání za přestup Jana Mejdra do Sparty, kdy v Hradci obsadil právě Mejdrův post a plnohodnotně ho nahradil.

Na přestupu Hradec moc nevydělal

Ani finanční stránka přestupu pro Hradec není příznivá. Přesná suma za přestup není známa, ale měla by činit okolo 20 milionů korun. Sparta si však Gabriela podle různých neověřených zdrojů vykoupila zpět za předem dohodnutou sumu, která údajně činí 2 miliony korun, Votroci pak získají ještě procenta z prodeje. Celkovou částku nikdo oficiálně nesdělil, nicméně je jasné, že pro Hradec rozhodně nebude odchod reprezentanta do 21 let závratným finančním přínosem a rozhodně nebude odpovídat kvalitám a perspektivě mladého obránce.

Kdo bude hrát v obraně?

Najít odpovídající náhradu za Gabriela nebude vůbec snadné. Mimo jiné i proto, že po pátém ligovém kole se už soupisky prvoligových týmů většinou stabilizují a nebude mnoho volných hráčů. Navíc letní přestupový termín se pomalu blíží ke konci. Obrana Votroků tak dostává vážné trhliny. Kromě přestupu Gabriela je z osobních důvodů na odchodu z klubu i další obránce Vojtěch Smrž, dalšího obránce Filipa Čiháka, který loni hájil barvy Votroků, si stáhla z hostování zpět Viktoria Plzeň.
edit: vedení FC Hradec Králové na odchod Gabriela zareagovalo obratem a pod lízátka přivádí zpět na hostování Filipa Čiháka, který se pokusí mezeru po Gabrielovi zacelit.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme