Absolventi UHK pozor! Připravuje se první sraz

UHK | Ilustrační foto: J. Gangur
UHK | Ilustrační foto: J. Gangur

Univerzita Hradec Králové připravuje vůbec první sraz svých absolventů. Už v polovině září se tak mohou bývalí studenti, vyučující i přátelé zdejší univerzity setkat a zavzpomínat na svou alma mater a doby v ní i s ní strávené. Každý z absolventů může v Hradci Králové také zanechat svůj otisk jako vzpomínku na studentská léta, chodník slávy se začne tvořit před hlavní budovou UHK. Součástí bohatého kulturního i doprovodného odborně populárního programu budou prohlídky nových prostor univerzity či specializovaných laboratoří a perličkami programu budou zábavné přednášky odborníků jako je Radim Uzel.

Vůbec poprvé v historii královéhradecké univerzity, která s řadou proměn jako vysokoškolská instituce existuje již 54 let, se rozhodlo její vedení uspořádat sraz absolventů a přátel školy. "Akce se uskuteční v sobotu 14. září 2013, kdy je pro návštěvníky nachystán bohatý program, který všem bývalým studentům nabídne příležitost opět zavítat do prostředí, které se pro ně za dobu jejich studií stalo druhým domovem," popsal připravované setkání absolventů Ondřej Tikovský, tiskový mluvčí UHK.

Program setkání najdete zde.

Možnost projít se po důvěrně známých i zcela nových místech, sejít se se spolužáky i vyučujícími, poslechnout si vystoupení současných špiček svých oborů, poznat další úspěšné absolventy, nebo si jen tak v klidu vychutnat dobré pivo při poslechu muziky na louce před univerzitou. Takový se připravuje program. "Rádi bychom do budoucna z této akce vytvořili tradici. Univerzita má co nabídnout nejen svým současným studentům,“ plánuje už vedení Univerzity Hradec Králové

Když do školy, tak na přednášky

Prohlídky původních i nových prostor UHK doprovodí samozřejmě zasvěcený výklad současných pracovníků kateder a ústavů. Vedle prohlídek budou pro zájemce připraveny popularizační přednášky univerzitních osobností. "Například na Filozofické fakultě odhalí prof. František Musil méně lichotivou stránku historie osobností našeho kraje v přednášce s názvem „Průšvihy východočeské šlechty“," vyjmenovávají organizátoři prvního srazu absolventů UHK.

Očekávání velkého zážitku si organizátoři slibují také od vystoupení dr. Radima Uzla z univerzitního Ústavu sociální práce, který zasvěceně a s vtipem pojedná o zvláštnostech našeho sexuálního života ve virtuálním věku. 

Zanech otisk na chodníku slávy!

V duchu tradice řady vysokých škol vybídne univerzita všechny někdejší studenty, kterým udělila akademický titul, aby pomocí štětce a barev zvěčnili své iniciály, akademický gradus a rok absolutoria na dlouhém přístupovém chodníku, který dosud poněkud fádně směřuje do hlavní univerzitní budovy.

"Podaří-li se záměr uskutečnit, zůstane všem dlouho na očích pestrá památka na rozličné studentské generace, které zanechaly svou stopu v atmosféře královéhradecké univerzity, nyní vizuálně zhmotněnou vlastní kreací. O tom, že se bude jednat o pozoruhodné srovnání, svědčí již nyní zájem příslušníků prvních absolventských ročníků ze 60. let 20. století," zhodnotil Ondřej Tikovský z UHK.

Odpoledne jako za studentských časů

Od 15 hodiny do desáté večerní bude program pokračovat koncerty v areálu univerzity Na Soutoku, kde zahrají kapely nejrůznějších hudebních stylů a žánrů jako Marsyas, Kantoři, Vyhoukaná Sowa, Imodium a Memphis. Tyto koncerty budou volně přístupné i pro veřejnost. Další podrobnosti Univerzita Hradec Králové postupně zveřejňuje na svých webových stránkách.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Po dvou letech oprav se otevřela budova filozofické fakulty na náměstí Svobody

Významná vzdělávací a výzkumná instituce v Královéhradeckém kraji, Univerzita Hradec Králové (UHK), po dvouleté pauze zpřístupnila zrekonstruovanou budovu filozofické fakulty na náměstí Svobody v Hradci Králové. Opravy vyšly na více jak 200 milionů korun. Na území…
Čtěte více

Dvě stovky studentů hradecké univerzity pomáhají dětem s online výukou

Sami mají distanční výuku, která je pro ně jistým nepohodlím, ale i tak pomáhají. Řeč je o dvou stovkách budoucích učitelů z Pedagogické fakulty Univerzity Hradec Králové, kteří momentálně pomáhají dětem na základních školách s online výukou, informuje Český rozhlas Hradec…
Čtěte více

Promoce se kvůli pandemii nekonají, na univerzitu nastoupí jen zlomek zahraničních studentů

Na Univerzitu Hradec Králové začnou přijíždět v druhé polovině září jako každý rok zahraniční studenti. Tento semestr jich ale kvůli pandemii koronaviru bude studovat v Hradci Králové zhruba jen desetina, převážně ze zemí Evropské unie. Univerzita zrušila i všechny ceremonie…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme