„Haná, Haná, to je země svatá“ skandovali prostějovští fanoušci

V sobotu pokračovala dvacátým kolem první hokejová liga, Hradec Králové zajížděl na Moravu, kde se střetl s Prostějovem, který je již několik sezón pravidelným účastníkem play-off. Letos se však hráčům Prostějova nedaří tak, jak by si určitě představovali a to vedlo také k řadě změn, jak na postu trenérském, tak si také vedení klubu vyhlídlo několik posil, které do kádru postupně zabudovalo. Nový trenér Josef Sršeň už má k dispozici velmi zkušeného a kvalitního brankáře Pavla Maláče, obranu přišel vyztužit exhradecký Jiří Ševčík, ten do Prostějova zamířil z Dukly Jihlava.
Maláč se postavil do branky pochopitelně iv sobotním utkání, v první obranné dvojici nastoupil Ševčík společně s dalším zkušeným zadákem Zátopkem. Východočeši dorazili na Moravu v plné zbroji a od začátku utkání posílali trenéři na led kompletní čtyři formace. Branku Energetiků hájil Tomáš Malý a jako náhradník za Tomáše Duška, který nastoupil v sobotním duelu Chrudimí s Pelhřimovem byl připraven poprvé s letošní sezóně Jirka Navrátil. V prvních dvaceti minutách byli aktivnější hradečtí hráči, ale i přesto odcházeli do šaten s jednobrankovým mankem. Domácí se mohli dostat do vedení hned v první minutě zápasu, ale ve své přesilové hře vážněji Tomáše Malého neohrozili. Byl to Hradec, kdo mohl v početní výhodě jít do vedení, ale přesnou přihrávku Tomáše Píši na Michala Pahuláka v poslední chvíli před prázdnou brankou vyrazil prostějovský obránce. Ve 14.minutě se uvolnil Filip Smejkal, ale Tomáš Malý si s jeho nepříjemnou střelou poradil. V druhé přesilové hře, kterou měli žlutomodří v první třetině musel čarovat hradecký brankář, který nejprve zlikvidoval milimetrovou teč Radima Antonoviče, stejně tak i tvrdá Šakarovova střela skončila v Malého lapačce. Hradecký odchovanec se ale prosadil o několik málo vteřin později, kdy po návratu vyloučeného Pavla Marečka na led projel obranou Energetiků jako „nůž po másle“ a blafákem poslal Hanáky do vedení. „Tam byla naše zbytečná chyba ve střídaní“ litoval na pozápasové tiskové konferenci hlavní trenér Vladimír Jeřábek. Hradec i přes závěrečný tlak, který si vytvořila třetí formace už do navršení dvacáté minuty nevyrovnal a odcházel tak do šaten s jednobrankovým mankem. Ve druhé dvacetiminutovce diváci viděli už vyrovnanější partii, ve které mohli domácí jít do dvoubrankového náskoku, ale Tomáš Malý zdárně čelil několika nebezpečným pokusům Prostějova. Problémy mu dělala především prudká střela Martina Janečka a poté kapitána Michala Černého. Na druhé straně dělovka švihem z hole Jirky Hubáčka minula snad o milimetry horní Maláčovu tyč. I střela obránce Tomáše Linharta neskončila za Maláčovými zády, zastavila ji pravá tyč. Vyrovnání se dočkal Hradec až ve 34. minutě, kdy po střele ...

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme