6. ročník Junior Cupu chystá soutěže pro mladé cyklisty

Cyklistická klání pro mladé závodníky proběhnou 18. srpna v královéhradeckých Šimkových sadech. Připraven je den našlapaný závody a zábavou. Již šestý ročník významné sportovní akce pro děti s názvem Junior Cup Vojenské pojišťovny 2024 osloví děti i jejich rodiče hned dvěma závody a také bohatým doprovodným programem.

Již dopoledne v 10 hodin je naplánována časovka. Ta je nepovinná a je určena těm, kteří si chtějí zazávodit více a především si vyjet dobrou startovní pozici na hlavní závod. Ten začíná v pravé poledne. Ale pozor - dopolední časovka má z technických důvodů limitovanou kapacitu startujících!

Podle pořádající společnosti SPORT asistent s.r.o. budou na malé závodníky na trati připraveny různě složité překážky, které ale nabídnou i bezpečnou objízdnou trasu pro ty, kteří si na ně netroufnou. Pokud mají závodníci na dopoledne, případně odpoledne jiný program, mohou se rozhodnout pouze pro účast v jednom ze závodů. Na každého závodníka čeká sladká odměna. Ti, kteří se pustí do závodu s hromadným startem, dostanou i pamětní medaile. Tři nejlepší v každé kategorii se mohou těšit na věcné ceny od partnerů závodu a originální skleněnou trofej vytvořenou pouze pro tento závod. A na koho se usměje štěstí v losování, získá dres podepsaný legendárním cyklistou Mathieu van der Poelem.

Soutěžním dnem bude děti provázet Jan Hruška, jediný český držitel růžového trikotu z Giro ďItalia a účastník všech světových Tour. Honza bude všechny děti startovat na časovce a fandit v hlavním závodě. Během celého dne bude pro děti a jejich doprovod připraven bohatý program, kde na závěr celé akce bude připravena Biketrailová show Martina Šimůnka, který se pyšní titulem mistra světa v Biketrailu.

Závodníci se mohou přihlašovat na www.juniorcup.net

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme