6 nejlepších kaváren v Hradci Králové

Ilustrační foto
Ilustrační foto | autor: pexels.com

Hradec Králové, který se rozkládá na soutoku Labe s Orlicí, je významným kulturním a univerzitním městem. Tato metropole Královéhradeckého kraje čítající takřka sto tisíc obyvatel se pyšní bohatou historií, řadou architektonických skvostů a celkově příjemnou atmosférou. Tu si můžete vychutnat například v některé ze zdejších kaváren.

Která je nejlepší kavárna v Hradci Králové?

Pokud čekáte jedinou, pak vás jistě zklameme. Město totiž nabízí celou řadu vskutku příjemných míst, kde si lze dát dobrou kávu. Spojení pojmů „kavárna“ a „Hradec Králové“ tak vytváří zajímavou kombinaci lákající k návštěvě metropole severovýchodních Čech.

Následující výčet kaváren není zdaleka úplný. Zahrnuje některé z podniků, které rozhodně stojí za návštěvu a od svých zákazníků získávají skvělá hodnocení.

Café Na kole

Oblíbená hradecká kavárna je situována v samotném centru města. Specializuje se na kvalitní a čerstvou kávu z vybraných domácích i zahraničních pražíren. Nabídka obsahuje nápoje na bázi espressa, stejně jako alternativní způsoby přípravy kávy a kávové koktejly. K těm je možné objednat rovněž zákusek či jinou drobnost k snědku.

Posedět lze i na zahrádce ukrytou na dvorečku, kde dělají rády společnost přítulné kočky. Zajímavostí je pak bezesporu možnost zapůjčení sady na opravu duše pro cyklisty.

Petrof Café

Petrof Café umožňuje vychutnat si kávu v jedinečném prostředí hudební kavárny, která je součástí obchodního a kulturního centra PETROF. Pití kávy zpříjemňují na stěnách vystavené obrazy umělců, celkově kouzelnou atmosféru pak dotváří samohrající klavír.

Vychutnat si zde lze skvělou kávu včetně té, která byla upražená přímo v hradecké pražírně, což zaručuje naprostou čerstvost. V nabídce nechybí ani pestrá paleta dalších nealkoholických i alkoholických nápojů. Chuťové pohárky jistě potěší také rozličné zákusky a dezerty.

Pepe Coffee

Kousek od náměstí Svobody leží pražírna kávy Pepe Coffee, která zde funguje již od roku 2014. Specializuje se na kvalitní výběrovou kávu rozličných odrůd, výsledkem je tak pestrá paleta chutí. Kromě samotné pražírny spojené s kamennou prodejnou si zde mohou návštěvníci kávu i vypít.

A za zmínku stojí rovněž vynikající zákusky včetně oblíbených makronek, ovocných koláčů, řezů a dalších sladkých pochoutek.

LamCafé

V těsné blízkosti Velkého náměstí leží pražírna kávy LamCafé. Pokud toužíte poznat náročný a kouzelný proces pražení kávových zrn na vlastní oči, můžete zamířit právě sem. Praží zde nejrůznější odrůdy kávy z Indie, Afriky i jihoamerického kontinentu, to vše ale pouze po malých dávkách, což zaručuje maximální čerstvost a kvalitu.

Kromě obchůdku, který nabízí i dárková balení, je možné v LamCafé čerstvě upraženou kávu přímo ochutnat.

Galerie Cafe

Pokud zamíříte z LamCafé po ulici o kousek dál, dojdete ke Galerii moderního umění. A právě v ní se nachází další zajímavá kavárna s příznačným názvem Galerie Cafe. I tady vám ochotě připraví poctivý šálek oblíbené kávy, ke které můžete zakousnout třeba zákusek nebo dortík.

Kavárna si zakládá na útulném a stylovém prostředí, což se jí podle hodnocení zákazníků bezesporu daří.

Cona Coffee

Pouhých pár minut chůze od hlavního vlakového nádraží leží menší útulná kavárna Cona Coffee. Můžete si zde vychutnat všechny tradiční druhy kávy, stejně jako ty připravené některou z alternativních metod. Potěší rovněž nabídka čaje a dalších horkých nápojů, případně osvěžujících domácích limonád, smoothie a jiných ovocných drinků.

K šálku kávy je možné si objednat nejenom dortík či zákusek, ale klidně i čerstvý croissant, toast nebo třeba celozrnnou bagetu. Kavárna je proto vhodným místem třeba i pro chutnou snídani. Samozřejmostí je možnost vzít si kávu s sebou.

I doma si můžete vychutnat výtečnou kávu

Kavárny v Hradci Králové za pozornost rozhodně stojí. Svůj oblíbený šálek kávy si však můžete dopřát i pohodlí domova.

Opravdoví znalci se mohou pustit do přípravy kávy včetně vlastního pražení kávových zrn. Tento proces lze v domácích podmínkách zvládnout například na pánvi nebo v troubě. Čerstvě upraženou kávu je snadné si zamilovat, vyniká totiž svou vůní i intenzivní chutí.

Skvělým pomocníkem pro samotnou přípravu kávy je bezesporu kvalitní domácí kávovar, ať už kapslový, pákový nebo automatický. Někteří milovníci tohoto lahodného nápoje nedají dopustit ani na džezvu, moka konvičku, případně French press.

Bez ohledu na to, který přístroj nebo pomůcku použijete, nezapomínejte, že základem perfektního výsledku je zejména čerstvá a kvalitní káva.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme