Zveme: Pololetní prázdniny lákají do aquaparku, muzea i planetária

Do aquacentra s dobrým vysvědčením zdarma
Do aquacentra s dobrým vysvědčením zdarma | autor: snhk.cz

Poslední lednový víkend klepe na dveře a s ním i vytoužené volno. Školákům už dokonce začalo díky vysvědčení o něco dříve. Pololetní prázdniny si školáci v Hradci Králové mohou užít hned na několika místech. Lákavý program si připravila městská knihovna, muzeum na Eliščině nábřeží, aquacentrum i Archeopark pravěku ve Všestarech. Kam se tedy vydat? Čtěte v naší tradiční páteční pozvánce.

Dětské oddělení knihovny sází na tvořivé dílny

Dětem začíná víkend už v pátek, protože je čekají zasloužené pololetní prázdniny. Kde si je mohou užít? Třeba v Knihovně města Hradce Králové. Její dětské oddělení U Velryby má pro mimořádně otevřeno od 8 do 18 hodin. Kromě toho, že si tu můžete vypůjčit knížky nebo se zabavit v dětském koutku, čeká všechny návštěvníky překvapení v podobě tvořivé dílny a hraní deskových her. Vstupné je dobrovolné, rezervujte se na stránkách knihovny.

Pracuje váš mozek naplno? Zjistíte na přednášce

Cítíte se v dobré duševní kondici? Zkontrolovat, jak pracuje váš mozek a aktivovat ho na optimální výkonnost máte možnost už dnes v 10 hodin dopoledne na pobočce městské knihovny v Novém Hradci Králové v Brněnské ulici. Přednášku vede lektorka Hana Striová a je nutné se na ni předem ohlásit. Vstupné činí 10 korun.

Vypravte se do Antického Říma

Dnes také můžete spolu s dětmi vyrazit na výlet do nedalekých Všestar. V místních archeoparku pravěku se koná tvůrčí dílna na téma Antický Řím. Vyrábět se tu bude už od deseti hodin ráno, program končí ve dvě odpoledne. Přijet lze kdykoliv během této doby, rezervace míst není nutná. A co vás přesně čeká? Můžete si zkusit vyrobit třeba pravou římskou keramickou misku s vytlačovaným vzorem, zahrát si římskou deskovou hru nebo si vyzkoušet mnoho dalších antických činností.

Muzeum zavede děti škol jejich babiček

Na děti dnes myslelo také Muzeum východních Čech. To pro ně připravilo veselý program s názvem O prázdninách hurá do školy! Učení se ale školáci vůbec bát nemusí. Vypraví se totiž do školy, jakou znají jejich prarodiče. Uvidí, jak vypadaly třídy za časů jejich babiček a dědečků, zjistí, kolik měli spolužáků i jaké jim hrozily tresty od pana učitele, když zlobili. Krasopisně psát si pak každý může zkusit na břidlicovou tabulku. Nevšední výlet do 19. století začíná každou celou hodinu od 9 do 16 hodin. S vysvědčením je vstup zdarma, dospělí zaplatí za lístek 50 korun, snížení vstupné činí 20 korun.

Vesmírnou oblohou vás provede medvěd s tučňákem

Zejména všechny děti od pěti let zve na sobotní pohádkový program digitální planetárium. Devadesátiminutový program s názvem Polaris začíná v 15 hodin a přenese vás daleko od ruchu přesvětleného města a díky tomu na dokonale tmavé noční obloze uvidíte tisíce hvězd. „Zkusíme poznat některá souhvězdí a potom se vzneseme ze Země a vydáme se na krátkou cestu vesmírem. Nakonec se podíváme na astronomickou pohádku Polaris - spolu s kamarády medvědem a tučňákem odhalíme nejednu vesmírnou záhadu. Na hvězdárně se podíváme k dalekohledům a bude-li hezké počasí, namíříme je na Sluníčko na obloze. A kdo si bude chtít pohrát, může si z velkých astronomických kostek sestavit souhvězdí nebo planety,“ zvou na akci pracovníci planetária.

Do aquaparku po celý víkend s dobrým vysvědčením zdarma

Na školáky nezapomněl ani aquapark. Ten pro ně pořádá oblíbenou akci Za dobré vysvědčení zdarma do aquacentra. Akce se bude konat v sobotu a v neděli. Jedinou podmínkou je přinést ukázat dobré vysvědčení, na kterém nebude horší známka než trojka. Všechny děti do 10 let si pak mohou zdarma zařádit na 82 metrů dlouhém tobogánu se světelnými efekty. Doprovod dospělého je při vstupu nutný. Občerstvení je o víkendu zajištěno v baru u vody přímo v bazénové hale.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více

Vrbenského kasárna získala další dotaci. Zrekonstruována by měla být v roce 2025

Královéhradecký kraj získal dotaci na rekonstrukci Vrbenského kasáren v Hradci Králové ve výši 245 milionů korun, a to na energeticky účinnou revitalizaci brownfieldů z Národního programu obnovy. Jde o čtvrtou a zároveň poslední část finanční podpory, o kterou se kraj ucházel z…
Čtěte více

Muzeum plné hraček potěší malé i velké návštěvníky

Hradecké muzeum nyní nabízí novou výstavu, která potěší děti ale hlavně dospělé návštěvníky, kteří si připomenou, s čím si jako malí hráli. Nostalgická výstava představuje hračky z převážně 2. poloviny 20. století z rodinné sbírky Věry Dvořáčkové. Kromě panenek, plyšových…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme