Zveme: Pojďte se veselit! Masopustní rej vypukne na Šrámkově statku

Masopustní veselí už to nedělí
Masopustní veselí už to nedělí | autor: MmHK

Jarní prázdniny se pomalu chýlí ke svému konci. Stejně jako celý týden bude ale i tento víkend plný akcí, které ocení nejenom děti, ale i jejich rodiče. Až do neděle má například otevřeno zábavný park Tongo vždy od 10 až do 19 hodin, plno zážitků slibuje i aquapark, který vám pobyt ve vodě prodlouží zdarma o dvacet minut a nudit se nebudete ani v archeoparku ve Všestarech. Kromě se toho můžete vypravit třeba na tradiční zabíjačku nebo na ten pravý maškarní rej. Více už v naší pozvánce.

Na koncerty kapel Apollinaire a Cheveyo na Návplavce naváže afterparty

Víkend začíná už pátečním večerem. V Hradci si ho můžete užít třeba v klubu Náplavka, kde vás čeká živý koncert kapel Apollinaire z Prahy a Cheveyo z Hradce Králové. Cheveyo je tříčlenná kapela, která hraje indie-rock. Je složená z muzikantů, kteří na české hudební scéně působí již řadu let. Apollinaire vznikli původně jako sólový elektronický projekt Martina Přikryla The Prostitutes. Podle pořadatelů se je na co těšit - příval energie zaručen! Večer, kdy nejen Jack Daniel´s poteče proudem, ukončí taneční afterparty. Koncert začíná ve 20 hodin, za vstupenku zaplatíte 100 korun, lístek na afterparty vyjde na 50 korun.

Šrámkův statek ožije maškarním rejem

Masopustní veselí už od nepaměti patří k době po svátku Tří králů. Tradiční veselice tuto neděli oživí Šrámkův statek v Pileticích. „Dvorek statku, počínaje desátou hodinou dopolední, ožije venkovním trhem s nabídkou masopustních dobrot, ukázkou bourání prasátka s komentářem mistrů řezníků, prodejem zabijačkových pochutin a především obchůzkami masopustních maškar,“ slibují návštěvníkům pořadatelé Masopustu. A to není zdaleka všechno, co vás tu v neděli čeká. Mezi 10. a 16. hodinou vás čeká program také v místní roubence. Ta bude patřit hlavně dětem, pro které tu budou připraveny tvořivé dílny, kde si vyzkouší předení na kolovratu, výrobu karnevalové masky nebo malého dřevěného čuníka. V roubence se bude také vařit – a to tradiční masopustní pochoutka Boží milosti.

Veselo bude i ve stodole. Tam bude probíhat prodej zabijačkových dobrot, chybět nebude ani pivo nebo horký grog. Přesně ve 12 hodin se bude z pece vytahovat čerstvě upečený chléb a ve 13 hodin začíná masopustní veselí všech přítomných maškar. Na Šrámkův statek se dostanete MHD, linka autobusu číslo 13 bude totiž tento den končit až v Pileticích. Parkovací místo pro osobní automobily je zajištěno nedaleko statku a  řidiče na ně navede dopravní značení.

Archeopark odhalí skrytý půvab antiky

Na víkendovou akci se připravuje také archeopark ve Všestarech. Sobotní i nedělní program se tu tentokrát ponese v duchu antiky. Otevřeno je po oba dva dny od 9 do 15 hodin a těšit se můžete třeba na zkoušku antických kostýmů nebo na ochutnávání římského medového víno a pečiva. Na programu jsou také komentované interaktivní projekce, které začínají v 11 a ve 14 hodin a bude se i vyrábět. Tentokrát si v archeoparku vyzkoušíte výrobu mozaikových dlaždic či psaní na voskové tabulky.  

Na tradiční zabijačku do Roudničky

Pokud holdujete jitrnicím a prdelačce, radost vám tento víkend udělá Park Golf v Roudničce, kde se koná tradiční česká zabijačka. V sobotu i v neděli vždy od 11 hodin si na vepřových dobrotách pochutnáte na venkovních plochách park golfu. A na co se můžete těšit? Připravena bude tlačenka, jitrnice, škvarky, dobré pivečko a mnoho dalšího.

Aquacentra v Městských lázních láká na aquazorbing i dvacet minut zdarma

V sobotu a v neděli máte poslední možnost užít si dvacet minut navíc zdarma k jednorázovému nebo rodinnému vstupnému do aquaparku. Vodní plocha láká na adrenalinovou jízdu na 82 metrů dlouhém tobogánu se světelnými efekty i vlnobití v rekreačním bazénu. Relaxaci zajistí vířivka i kruhový bazén s perličkovými lůžky nebo bazén s podvodními masážemi ve tvaru podkovy. V plaveckém bazénu bude také v době od 11 do 13 hodiny a od 15 do 17 hodiny probíhat aquazorbing. Cena je 20 korun za 3 minuty.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Archeopark ve Všestarech se rozšíří o další výstavní prostory. Vznikne i kinosál

Archeopark ve Všestarech byl založen už před 25 lety. Nyní by se měla jeho expozice rozšířit a zatraktivnit pro návštěvníky. Budova za 24 milionů korun představí zejména experimenty archeologů a pravěké nálezy doplní repliky vytvořené dávnými technologiemi. Vznikne z budovy…
Čtěte více

Hradecké aquacentrum si pro návštěvníky připravilo únor plný zábavy

První akce hradeckého aquacentra čeká na školáky již koncem ledna. Správa nemovitostí Hradec Králové, provozovatel krytého plaveckého areálu na Eliščině nábřeží, se opět letos chystá odměnit školáky s dobrým vysvědčením. Tato oblíbená akce je určena dětem do deseti let a bude…
Čtěte více

Divadla, filharmonie i archeopark dostanou od kraje finance na provoz

Radní Královéhradeckého kraje schválili poskytnutí finančních prostředků pro čtyři obecně prospěšné společnosti působící v kulturní oblasti v regionu. Jedná se o Klicperovo divadlo v Hradci Králové, Filharmonii Hradec Králové, Divadlo Drak a Archeopark Všestary. Těmto…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme