Zveme: O víkendu si vybere snad každý. Je libo divadlo, koncert, výstavu či sportovní utkání?

Hostem hradeckého chlapeckého sboru bude Spirituál kvintet.
Hostem hradeckého chlapeckého sboru bude Spirituál kvintet. | autor: Boni Pueri

Ještě nemáte program na víkend? Již dnes můžete fandit hradeckým hokejistům v utkání s Jihlavou nebo se vydat na některý z koncertů či divadelních představení. V sobotu čeká první letošní zápas hradecké hokejbalisty, v Aldisu se koná Ples Radia Černá Hora, hradecká sauna a osvěžovna NUUK láká na literární dílnu, autorské čtení a koncert. V neděli mají v Aldisu slavnostní galakoncert zpěváci z Boni Pueri, v sále Filharmonie Hradec Králové se bude hrát komedie...

Hokejisté se utkají s Jihlavou

V 51. kole hokejové extraligy se utká domácí Mountfield HK s hokejisty z Jihlavy. Zápas začíná dnes v 17:20 na královéhradeckém zimním stadionu.

Crossdock Extraliga hokejbalu 

V sobotu od 11 do 14 hodin můžete fandit hradeckých hokejbalistům - Pirátům. Hokejbalové ARENA HBC HK 1988 v ulici Jana Koziny hostí utkání po zimní pauze o důležité body s TJ Kovo Praha.

Trubadúr ve Filharmonii

Opera od Giuseppe Verdiho Trubadúr vypráví o třech zmařených životech jako pomstě za strašnou smrt matky. Touha po odplatě se stane osudnou i dvěma sokům v lásce, kteří až do poslední chvíle netuší, že jsou sourozenci. Představení uváděné v letní sezóně i v jedinečném prostředí českokrumlovské zámecké zahrady před otáčivým hledištěm odehraje dnes od 19 hodin v sále hradecké Filharmonie Jihočeské divadlo pod režijní taktovkou Tomáše Studeného.

Filip a ti druzí

Salónní konverzace, romantická láska, humor a spousty chlebíčků. Známá lehkovážná komedie pro vážné lidi z pera Oscara Wildea v režii Jany Portykové představí Divadlo Jesličky Josefa Tejkla dnes od 19:30. Vstupné je 60 korun.

 

Promítání s výtvarnou dílnou

Centrum pěstounských rodin zve děti i rodiče na promítání filmu pro děti do hradeckého Bia Centrál. V sobotu od 15 hodin se tam bude promítat film Triky s trpaslíky. Součástí promítání budou i výtvarné dílny. Návštěvníci zároveň podpoří Centrum pěstounských rodin.

Ples Radia Černá Hora

Kdo si v předstihu koupil vstupenku na Ples Radia Černá Hora, může se v sobotu večer bavit v Aldisu, nyní už je vyprodáno. Zahrají tam Chinaski, Marek Ztracený, Mirai, Poetika, Tři Sestry, Memphis, Ready Kirken, Jazz Police, Mydy Rabycad, Jazz Underground, Marcel Flemr Band a Tony Blues Band.

Kratochvilné čtení a koncert v sauně

Hradecká sauna a osvěžovna NUUK u Slepého ramene Labe zve v sobotu od 18 hodin na autorské čtení brněnsko-berlínské spisovatelky Dory Kaprálové: "Maringotka NUUK se vydá na jízdu stránkami její novely Zimní kniha o lásce a vezme to i skrz novou povídku Ostrovní. Přijďte se zabalit do deky, čapnout hrnek s čajem a s výhledem do luk plných zajíců i zatoulaných koček se nechat unášet na vlnách soudobé literatury hlasem její autorky." Ještě předtím se bude konat literární dílna a večer od 21 hodin tam začíná ve spolupráci se Stoned To Death Records "poslechovej sedánek ku příležitosti vydání kazetový souhry M-N a URN. Astrálně dronová pouť Labem do hlubokejch vod. Zní to tajemně, ale bude to hezkej koncertík krabičkovejch kluků."

Slavnostní galakoncert Boni Pueri

Hostem nedělního galakoncertu Českého chlapeckého sboru Boni Pueri z Hradce Králové bude Spirituál kvintet. V královéhradeckém kongresovém centru Aldis v neděli od 16 hodin vystoupí všechny koncertní složky Boni pueri včetně přípravných oddělení. Vstupenky stojí od 130 do 180 korun.

Zamilovaný sukničkář

Agentura Starman uvede v neděli od 19 hodin ve Filharmonii Hradec Králové komediální představení Zamilovaný sukničkář od oblíbeného autora Michaela Parkera. V hlavních rolích uvidíte Lukáše Vaculíka, Filipa Tomsu, Martina Zounara, Mahulenu Bočanovou nebo Adélu Gondíkovou. Vstupenky stojí od 210 do 490 korun.

Bulharská písmena - evropská abeceda

Celkem třicet umělců z dvaceti zemí vytvořilo sbírku plakátů věnovaných Bulharsku a jeho kultuře. Výstava, která začala ve čtvrtek a potrvá dva měsíce, se koná u příležitosti bulharského předsednictví v Radě EU. Vidět ji můžete až do konce dubna ve Foyer v 1. patře Centra celoživotního vzdělávání. Vstupné se neplatí.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

NHL Global Fan Tour vás nechá nahlédnout do zákulisí nejlepší ligy světa. Exkluzivně v hradeckém Futuru.

Zatímco hvězdám v NHL pomalu vrcholí sezóna, tak fanoušci nejprestižnější hokejové ligy světa mohou zažít pravou zámořskou atmosféru kousek od domova. Už 11. května míří do obchodního centra Futurum Hradec Králové exkluzivní NHL Global Fan Tour. Návštěvníci všech věkových…
Čtěte více

ZVEME: Zima skončí vynesením Smrtholky, koná se Velikonoční jarmark

Co podniknout v Hradci Králové o víkendu? Můžete vyrazit na některý z koncertů - v Aldisu vystoupí Leoš Mareš, Laura a její tygři zahrají v klubu LUCIE, do Filharmonie dorazí úspěšná inscenace Caveman. V Adalbertinu se koná Velikonoční jarmark a děti tam budou moci…
Čtěte více

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme