Zveme: Nerostou? Vypravte se na houby do muzea

Na houby se vypravte do muzea
Na houby se vypravte do muzea | autor: Muzeum východních Čech

Dáváte přednost sportu, nebo kultuře? V naší tradiční páteční pozvánce si můžete vybrat obojí. O tomto víkendu vás totiž v Hradci Králové zveme na veřejné bruslení, na pohádky i na sportovní zápasy. V bohaté nabídce si tentokrát vyberou také všichni milovníci architektury. A to není zdaleka všechno. Speciální tip tu máme i pro všechny nadšené houbaře. Podrobnosti se dočtete v našem článku.

Veřejné bruslení je tady. Užijte si ho v sobotu i v neděli

Zima klepe na dveře. Nevěříte? Tak se běžte podívat tento víkend na hradecký zimní stadion. Začíná tam letošní zimní sezona a s ní i oblíbené veřejné bruslení pro děti i dospělé. V malé hale zimního stadionu je otevřeno v sobotu od 16 do 17:30 hodin a také v neděli od 14:30 do 16:00 hodin. Dospělí platí za vstup 30 korun, děti do deseti let zaplatí za lístek 20 korun. Doprovod platí stejně jako v minulé sezoně 10 korun a šatna je za pětikorunu. Za případné změny ručí provozovatel veřejného bruslení.  

Děti čekají o víkendu písničky i pohádka

Veselé písničky, tancování i zpívání přiveze v sobotu v 15 hodin do Hradce Králové Míša Růžičková. Do Adalbertina zavítá se svou interaktivní Dračí show, která pobaví i aktivně zapojí děti a jejich rodiče. Hodinové vystoupení bude nabité zábavou, dováděním i sladkými odměnami. Děti v kostýmech jsou vítané! Vstupenky na akci zakoupíte za 120 korun. V sobotu si v Adalbertinu můžete užít i další pohádku. Už v deset hodin začíná Perníková chaloupka ve Studiu A. Loutkovou pohádku o Jeníčkovi a Mařence zahraje Hradecké Amatérské Divadla loutek je určena dětem od tří let. Lístek vás vyjde na 50 korun.

Po stopách Jana Kotěry provede zájemce historik

O víkendu do Hradce Králové zavítá také festival Den architektury. Do festivalu, který probíhá formou procházek s architekty, se zapojilo téměř pět desítek českých a moravských měst. V Hradci jsou v sobotu připraveny dvě vycházky. První z nich se nazývá Jan Kotěra v Hradci. „Architekt Jan Kotěra zanechal v Hradci Králové celkem pět stavebních realizací. Jedná se o známé i méně známé stavby: Okresní dům, budovu muzea, Palmovou zahradu, Pražský most a Obecní měšťanské domy,“ zvou na akci pořadatelé. Prohlídka exteriérů i interiérů staveb proběhne s historikem a kurátorem Ladislavem Zikmundem-Lenderem. Maximální počet účastníků je 30, rezervace zasílejte na . Sraz je 10:30 hodin před fontánou budovy muzea na Eliščině nábřeží. Druhá z procházek připomene poválečnou architekturu v Hradci. Sraz je ve 14:30 hodin u Artičoku na třídě Karla IV. Rezervace zasílejte na stejnou adresu.

Houbařská výstava pouze do neděle v muzeu

Nerostou, stěžují si letos houbaři. S plným košíkem se totiž vrátil z lesa málokdo. Pořádnou úrodu si můžete tento víkend alespoň prohlédnout. Výstava v Muzeu východních Čech s názvem Houby živé, jedlé i jedovaté začala ve středu a končí v neděli. Otevřeno je denně od 9 do 17 hodin a vstup je zdarma. Jde již o 20. ročník tradiční výstavy, která představí desítky druhů hub. Připraveny budou rovněž ukázky pěstovaných hub, vědomostní a výtvarná soutěž pro děti. Po celou dobu výstavy je zajištěn odborný výklad a určování donesených vzorků.

O víkendu fandíme fotbalu i hokeji

Poslední dnešní pozvánka je tu pro všechny fanoušky fotbalu. FC Hradec Králové čeká v neděli na stadionu v Malšovicích v 15 hodin zápas proti SK Dynamo České Budějovice. Perný víkend čeká také hokejisty. Mountfield HK čeká v pátek od 18 hodin tým HC Oceláři Třinec. Třinec a pozdější finalista extraligy nebyl zrovna oblíbeným protivníkem Východočechů. Loni mu hradecký tým podlehl, zadaří se mu v letošním roce? V neděli pak hokejisty čeká další zápas. Tentokrát se na domácím ledě v 8. kole hokejové Tipsport extraligypostaví proti týmu HC Škoda Plzeň.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více

Vrbenského kasárna získala další dotaci. Zrekonstruována by měla být v roce 2025

Královéhradecký kraj získal dotaci na rekonstrukci Vrbenského kasáren v Hradci Králové ve výši 245 milionů korun, a to na energeticky účinnou revitalizaci brownfieldů z Národního programu obnovy. Jde o čtvrtou a zároveň poslední část finanční podpory, o kterou se kraj ucházel z…
Čtěte více

Muzeum plné hraček potěší malé i velké návštěvníky

Hradecké muzeum nyní nabízí novou výstavu, která potěší děti ale hlavně dospělé návštěvníky, kteří si připomenou, s čím si jako malí hráli. Nostalgická výstava představuje hračky z převážně 2. poloviny 20. století z rodinné sbírky Věry Dvořáčkové. Kromě panenek, plyšových…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme