Zveme: Nechanice se připravují na Vánoce, Bio Central okouzlí Lazebník sevillský

Lazebníka sevillského uvede v přímém přenosu Bio Central. Zdroj: kinoaero.cz
Lazebníka sevillského uvede v přímém přenosu Bio Central. Zdroj: kinoaero.cz

Do Vánoc zbývá necelý měsíc a tak svátečně laděná je i naše tradiční páteční pozvánka za víkendovými událostmi v Hradci Králové. Na co se můžete těšit tentokrát? Třeba na vánoční prohlídku zámku v Nechanicích, sváteční koncert nebo podívanou v podobě klasické operní komedie. Kdo má chuť tvořit, ten může zajít na zajímavou tvořivou dílnu, pro děti tu máme den plný divadla a čtení v hradeckém Divadle Drak a nezapomínáme ani na sportovce, kteří mohou tento víkend přijít fandit na hokejové utkání na stadion.

Zámek Hrádek u Nechanic se už chystá na Vánoce

Tradiční a velmi oblíbená akce je po roce opět tady. Vánoce na zámku Hrádek u Nechanic začínají tuto sobotu 22. listopadu. Stejně jako loni se návštěvníci mohou těšit na vánočně vyzdobené komnaty i výlet do kuchyně, kde budou zámecké kuchařky vařit vyhlášený zámecký anglický punč. K ochutnání bude připravena také káva a čaj ze staré zámecké kuchyně.

„Při prohlídce vánočně upravených zámeckých interiérů se seznámíte s vánočními zvyky, tradicemi a s historickou vánoční výzdobou,“ zve na jedinečnou podívanou kastelán zámku Ivan Šenk. Vánoce na Hrádku u Nechanic trvají až do 7. prosince, otevřeno je tu vždy o sobotách a o nedělích od 9 do 16 hodin. Akci doprovodí prodej vánočního cukroví, perníčků, vánočních ozdob, drobných dárků a suvenýrů.

Mimo prohlídku láká Hrádek u Nechanic také na předvánoční sobotní večerní koncerty. První z nich začíná tuto sobotu v 18.30 hodin a ve 20 hodin ve Zlatém sále zámku. Zajímavý program nabízí recitaci Táni Fišerové a poté Klasické dechové trio, kde Jiří Šlégl zahraje na klarinet, Bohumír Šlégl rovněž na klarinet a Jan Valter na fagot. Vstupné na vánoční koncerty je přesně stokoruna, vstupenky zakoupíte na pokladně zámku.

Lazebníka sevillského promítne kino Bio Central

Komu se o víkendu nechce jezdit až do Nechanic, může zůstat v Hradci Králové. I tady vás čeká bohatý kulturní program. Na světoznámou operu Lazebník sevillský můžete zavítat do hradeckého kina Bio Central, které Rossiniho klasickou komedii uvede na plátně kina v HD kvalitě v přímém přenosu z Metropolitní opery v New Yorku. Jedny z nejznámějších operních melodií si můžete přijít poslechnout za 350 korun od 18.45 hodin.

„V představení exceluje Isabel Leonard jako smělá Rosina, tenorista Lawrence Brownlee jako její intrikující milovník a Christopher Maltman jako nesmírně vynalézavý a okouzlující lazebník samotný. Barvitou a libozvučnou hudbu diriguje Michele Mariotti,“ píše se v anotaci opery Lazebník sevillský.

Pro šikovné ruce

Děti i dospělí jistě ocení tvořivou dílnu, kde si mohou vytvořit šperk nebo se naučit paličkování. Akci pořádá Klub lidové tvorby v učebně Adalbertina, začíná se v sobotu v 9 hodin ráno, končí ve 14 hodin. Pomůcky budou k dispozici na místě, více informací naleznete zde.

Děti zveme do Divadla Drak a na francouzské filmy

Pokud nevíte, jak v sobotu zabavit děti, zajímavý program si pro ně připravilo Divadlo Drak. Od 12 do 18 hodin zde probíhá program s názvem Drak čte dětem. Malé návštěvníky tu čeká den plný divadla a čtení dětských knížek všeho druhu. To vše s možností nakoupit si vánoční dárky v podobě knížek, diářů a jiných maličkostí na mini veletrhu v prostorách Labyrintu. Pohádky budou číst nejen herci Divadla Drak a jejich hosté.

Pro děti si připravilo zajímavý program rovněž kino Bio Central, které v sobotu v 15.30 hodin promítne v rámci Festivalu francouzského filmu veselý dětský snímek pojmenovaný Mikulášovy patálie na prázdninách. A do třetice tu máme pozvánku pro všechny děti opět do Centralu. Tentokrát na nedělní promítání francouzského filmu Mrňouskové: Údolí ztracených mravenců, které začíná přesně v 15.30 hodin a trvá rovných 80 minut.

V neděli na hokej, za domácími přijede Slavia

Naši páteční pozvánku uzavírá nabídka pro všechny sportovní nadšence. Nedělní hokejové utkání 23. kola hokejové extraligy se koná na hradeckém zimním stadionu, kde se proti sobě v 17.30 hodin postaví domácí Mountfield HK proti týmu HC Slavia Praha.

autor: hradeckralove.cz

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více

ZVEME: Na farmářské trhy, noční Bílou věž nebo závody vozítek s pedály

Co se bude dít v Hradci Králové o víkendu? Malšovickou arénu zaplní vozítka s pedály, která odstartují jarním memoriálem novou sezónu. Můžete vyrazit na farmářské trhy nebo na noční prohlídku Bílé věže. V Aldisu se bude tančit, regionální kolo soutěže tam pořádá hradecká škola T…
Čtěte více

ZVEME: Velikonoční víkend v Hradci: malování kraslic i slevy v aquacentru

Jaké akce čekají na obyvatele Hradce Králové o prodlouženém velikonočním víkendu? Na zelený čtvrtek i velikonoční neděli zazní z Bílé věže na Velkém náměstí zvon Augustin. Tradiční velikonoční akci pořádá Šrámkův statek v Pileticích, na slevy láká hradecké aquacentrum, v…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme