Zveme: Nábřeží bude patřit milovníkům parních strojů

Nábřeží paromilů se uskuteční už tuto sobotu
Nábřeží paromilů se uskuteční už tuto sobotu | autor: hradeckralove.cz

Poslední prázdninový víkend klepe na dveře a s ním i několik zajímavých akcí v Hradci Králové a jeho blízkém okolí. Nevíte kam se vydat? Pak je pro vás naše tradiční páteční pozvánka to pravé. Tentokrát vás můžeme pozvat na oblíbené farmářské trhy plné čerstvých potravin z našeho regionu, na již 13. Nábřeží paromilů a také na jedinečnou prohlídku nočním Hradce Králové. Tento víkend se také můžete zúčastnit ochutnávání zdravých večeří v kině Bio Central nebo přátelského hokejového utkání a v neposlední řadě oslav 110 let od založení hradeckého fotbalového klubu.

Sobotní farmářské trhy nabídnou regionální produkty

Stánky se širokým sortimentem českého zboží a sezónní nabídkou zeleniny a ovoce nabídnou tuto sobotu od 8 do 12 hodin Farmářské trhy, které se konají v Gayerových kasárnách. Své výpěstky a výrobky budou zde prezentovat sami pěstitelé, chovatelé či malozpracovatelé, kteří ve své činnosti kladou především důraz na kvalitní suroviny a ekologický způsob zemědělství. Vstup na akci je zdarma, další Farmářské trhy se konají o čtrnáct dní později.

Na nábřeží se sejdou milovníci parních strojů

13. mezinárodní nábřeží paromilů se tento víkend koná v Hradci Králové. Akce se koná v sobotu 29. srpna od 10:00 až do 16:00 hodin na Eliščině a Smetanově nábřeží a také v přilehlém parčíku na náměstí 5. května. Nábřeží pořádá Královéhradecký spolek přátel parních strojů. Jde o další ročník ojedinělého setkání milovníků páry, lodí, lodních modelů, zahradních a modelových železnic, sběratelů a konstruktérů parních strojů, mechanizmů a historických vozidel. „K vidění jsou velké parní mechanizmy, hasičské stříkačky, modely parních strojů. Na kolejišti Dětské železnice pak vlakové soupravy o rozchodu 5“ a 7 ¼“. Neopakovatelnou atmosféru dokreslují na řece Labi plující parníčky Hradec, Královna Eliška a Primátor Ulrich,“ uvádějí pořadatelé akce. Jednotné vstupné činí 30 Kč a dětem umožňuje na dětské železnici 2 jízdy zdarma. 

Využijte jedinečné možnosti prohlídky nočních krás Hradce

Jedinečnou možnost prohlédnout si Hradec Králové ze zajímavých míst a ještě navíc v noci máte tuto sobotu. Od 19 hodin začíná noční prohlídka města a budovy Gymnázia J. K. Tyla. Výjimečné možnosti navštívit vyhlídku na střeše rekonstruovaného Gymnázia J. K. Tyla můžete využít pouze po předchozím přihlášení nejdéle dnes do 18 hodin na internetových stránkách www.hkpoint.cz. Sraz účastníků je před Turistickým informačním centrem na Velkém náměstí. Délka putování je zhruba 80 minut. Jednotné vstupné činí 90 korun.

U Letců zahrají Rangers - Plavci, v kině Bio Central se bude zdravě jíst

V zásobě máme pozvánky i na hudební akci. I tentokrát se uskuteční koncert v královéhradecké restauraci U Letců, na koncertě zahraje a zazpívá skupina Rangers - Plavci. Koncert se uskuteční k 50. výročí založení kapely, jeho začátek je v 19 hodin a 19 minut. Vstupenky v předprodeji zakoupíte za 200 korun, na místě stojí 250 korun.

Nedělní pozvánku tu máme také do kina Bio Central, které pořádá Veganskou večeři. „Když se ročník s ročníkem střídá, je čas si oddechnout a udělat si jídlo jen tak pro radost. Jako vždy však ve veganském stylu. Platí, že nemusíte být vege, stačí když se zajímáte. Uvařte libovolné jídlo z libovolných surovin, přineste ho a ochutnávejte dobroty, které připraví ostatní,“ zve na akci Bio Central. Večeře začíná v 18. hodin

Závody odrážedel a přátelské utkání hokejistů

Neděle bude také patřit sportovcům. V Hradci Králové se tento den uskuteční tradiční závod Sprint Bike - poslední prázdninová jízda. Jde o závody dětských odrážedel, koloběžek a kol pro děti do 10ti let u hypermarketu Tesco. Akce začíná v 10 hodin registrací závodníků, poté závodníci startují, vyhlášení výsledků se uskuteční ve 13 hodin. Soutěží se v kategoriích Odrážedla 1-2 roky / 3-4 roky, Kola do 5ti let / 5-7 let / 8-11 let a Koloběžky do 5ti let / 5-7 let / 8-11 let. Speciální kategorií jsou čtyřčlenné štafety koloběžek pro dospělé. Pro všechny bude na místě připraven bohatý doprovodný program. Startovné na místě stojí 100 korun, 50 korun pro ty, kdo se přihlásí předem přes on-line registrační formulář. Pro držitele Rodinných pasů je startovné zdarma.

Další sportovní akcí je nedělní přátelské utkání královehradeckých hokejistů s celkem Straubing Tigers na zimním stadionu. Úvodní buly bude vhozeno v 16 hodin. Duelu bude předcházet slavnostní zahájení sezóny 2015/16, rozhovory a autogramiáda hráčů.

Fotbalový klub slaví 110 let od svého založení

Poslední naše dnešní pozvánka vás zve na oslavy fotbalového klubu na malšovickém stadionu. Oslavy 110 let od založení klubu začínají v pátek v 15.00 hodin a na návštěvníky bude čekat mnoho zábavy, fotbalu a překvapení. Na pódiu vystoupí zpěvačka Heidi Janků, skupiny Memphis a Red Hot Chili Peppers Tribute, na hrací ploše se odehraje zápas mezi fotbalovým týmem fanoušků FC Hradec Králové a bývalých hráčů. Před utkáním a v jeho průběhu budou dvě autogramiády. Nejprve si můžou fanoušci přijít pro podpisy současných hráčů a posléze pro autogram bývalých hvězd královéhradecké kopané, jako například Pavla Černého st., Ladislava Pokorného, Ládi Mráze, Luboše Kubíka nebo pana Jiřího Kománka. Na místě budou také probíhat ukázky Policie ČR, například zásah pohotovostní jednotky a psovodi. Dále také ukázky Hasičského záchranného sboru a Vojenská polní nemocnice. Bude zde také jezdit městský vláček, děti mají možnost svézt se po Všesportovním stadionu a na Velké náměstí a zpět. Vstupné na akci je zdarma.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Do karibské tančírny pod Pražským mostem a na výstavu růží

Co se bude dít o víkendu v Hradci Králové a blízkém okolí? Na Šrámkův statek dorazí pardubická trampská kapela Marien, na náplavce pod Pražským mostem se bude tančit latina na písčité karibské pláži. V Zahradě léčivých rostlin můžete obdivovat až 80 odrůd růží, Bílou věží bude v…
Čtěte více

Farmářské trhy v Hradci nově na Tylově nábřeží. Pořádá je parta nadšenců

V Hradci se minulou sobotu na Tylové nábřeží sešli farmáři a lidé si tak mohli nakoupit regionální potraviny. Přitom to původně vypadalo, že s farmářskými trhy bude letos v Hradci konec, z důvodu malého zájmu prodejců i návštěvnosti vedle Atria, se jejich pořádání zrušilo. Proto…
Čtěte více

ZVEME: Na výlov rybníka Datlík, do aquacentra či na oslavy státního svátku

Jak se bude v Hradci Králové slavit státní svátek 28. října? Koncertem ve Filharmonii, zazní zvon Augustin a v plánu je slavnostní ceremoniál u pomníku T. G. Masaryka na Masarykově náměstí. Znovu se otevírá aquacentrum a láká na akci Podzimní prázdniny. Rybáři vyloví rybník…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme