Zveme: Na Kuňku za hudbou, na Chlum za divadlem, na nábřeží za šlapadly

Nábřeží šlapadel.
Nábřeží šlapadel. | autor: hradeckralove.cz

Co se děje v Hradci Králové a blízkém okolí tento víkend? Vybrali jsme pro vás několik tipů na zajímavé akce. Kunětická hora například hostí oblíbený festival Hrady CZ, kde během pátku a soboty zahraje na dvacet kapel. Po roce opět můžete fandit na mezinárodních závodech šlapacích vozítek, akce Nábřeží šlapadel začíná v sobotu ve 13:30. V Amfiteátru na Chlumu dnes uvidíte komedii v režii Jiřího Menzela, zítra tam můžete vzít děti na Putování za pokladem lesních skřítků. V Holicích se zase dozvíte, jak se správně a zdravě saunovat nebo jak se provádí očistná hammam procedura.

Festival na Kuňce

Hrady CZ je letní festival, který má dvě části: České hrady.CZ a Moravské hrady.CZ. Už 13. ročník tohoto projektu odehrávajícího se v kulisách českých památek nabídne koncerty No Name, Tomáše Kluse, Mig 21, Richarda Mullera, Olympic, Anny K., Sto zvířat a dalších. Na místě stojí víkendová vstupenka 890 korun, pokud se rozhodnete jít jen v pátek, zaplatíte 450 korun, sobotní vstupné stojí 590 korun. 

Divadelní představení na Chlumu

Komedie o manželském trojúhelníku nazvanou Nebyla to pátá, byla to devátá režíroval Jiří Menzel a hrají v ní Josef Carda, Jana Švandová a Rudolf Hrušínský. I vy ji můžete vidět dnes od 20 hodin v Lesním divadle Chlum u obce Lípa. "Přilepí se na vás vdaná ženská, organizuje vám život, přivlastní si vás a nakonec rafinovaně plánuje věci, až mrazí v zádech. Ale může to dopadnout i šťastně." Vstupenky stojí 250 korun.

Putování za pokladem lesních skřítků

Po pátečním divadle se na Chlumu v sobotu uskuteční již tradiční Putování za pokladem lesních skřítků. "Děti si vyzkouší během odpoledne různé aktivity, které byly na indiánském víkendu, dozvědí se něco z ekologie a užijí si spousty legrace. Zúčastnit se mohou malí i velcí, zkrátka celá rodina. Na závěr dostanou děti odměnu, podíl z pokladu a k dispozici budou též dobroty na opékání," zvou pořadatelé. Začátek je naplánován na 15. hodinu. 

Nábřeží šlapadel 

Mistrovství Evropy vozítek s pedály je opět tady. Ojedinělé mezinárodní závody šlapacích vozítek v rámci akce s tradičním názvem Nábřeží šlapadel se koná na jednom z nejhezčích okruhů, v centru Hradce Králové. Závodníci vyjedou v sobotu od 13:30, vstupné se neplatí. Trať je stejná jako v minulých letech, tedy od Muzea východních Čech na Masarykovo náměstí a zpět. Pro nejmenší děti bude připraven doprovodný program, i ony si zazávodí na vlastních šlapacích autíčkách, koloběžkách a tříkolkách.

Farmářské trhy

Během sobotního dopoledne mohou Hradečané opět nakoupit na farmářských trzích v Gayerových kasárnách. Stánkaři nabídnou široký sortiment českého zboží. Přijedou pěstitelé, chovatelé či malozpracovatelé, kteří ve své činnosti kladou především důraz na kvalitní suroviny a ekologický způsob zemědělství.

Den otevřených dveří v Saunovém ráji Holice

V sobotu se otevře Saunový ráj v Holicích. Návštěvníky čeká prohlídka s průvodcem a uvidí praktické ukázky procedury v tureckém hammamu a ukázky saunových ceremoniálů. Bude otevřeno od 10 do 18 hodin.

Výstava na Hrádku u Nechanic

Zámek Hrádek u Nechanic v letošním roce slaví 160. výročí od dokončení stavby zámku. V rámci tohoto významného výročí je celý červenec a srpen (mimo pondělí) otevřena výstava s fotografiemi, dokumentací a exponáty. Otevřeno je od 9 do 17 hodin.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Zima skončí vynesením Smrtholky, koná se Velikonoční jarmark

Co podniknout v Hradci Králové o víkendu? Můžete vyrazit na některý z koncertů - v Aldisu vystoupí Leoš Mareš, Laura a její tygři zahrají v klubu LUCIE, do Filharmonie dorazí úspěšná inscenace Caveman. V Adalbertinu se koná Velikonoční jarmark a děti tam budou moci…
Čtěte více

Hradecké Futurum vezme děti do světa Harryho Pottera

Ještě než děti úplně pohltí školní povinnosti, můžete se s nimi přijít pobavit do hradeckého obchodního centra Futurum. Tam pro ně připravili akci s názvem Zpátky do Bradavic. Ano, jak už název napovídá, půjde o kouzla, čáry a Harryho Pottera. Tak přijďte zjistit, jestli…
Čtěte více

ZVEME: Do divadla na Chlumu přijede Josef Dvořák, startuje Hradecký letní festival

Jaké akce nabídne druhý srpnový víkend? Nábřeží v Hradci Králové se už potřetí promění v břeh tropické pláže a taneční parket současně, koná se Latino náplavka. Zavítat můžete na první ročník Hradeckého letního festivalu nebo do Lesního divadla na Chlumu, kam s talk show dorazí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme