Zveme: Na jarmark a za šermíři do Nechanic nebo za keltskými válečníky do Všestar

Na nádvoří zámku Hrádek u Nechanic bude o víkendu dobový jarmark, uvidíte sokolníky a šermíře.
Na nádvoří zámku Hrádek u Nechanic bude o víkendu dobový jarmark, uvidíte sokolníky a šermíře. | autor: hradeckralove.cz

Ještě nevíte, co podniknete o nadcházejícím víkendu? Vybrali jsme pro vás zajímavé akce v Hradci Králové a blízkém okolí. Vydat se můžete třeba do Všestar, kde budou celý víkend bojovat keltští válečníci a dozvíte se, jak slévali bronz, tavili železnou rudu či vypalovali keramiku. Na Hrádku u Nechanic se bude konat jarmark, vystoupí tam šermíři a sokolníci a zámkem budou provádět herci v dobových kostýmech. Na páteční večer jsou naplánovány dva koncerty, na piletickém statku vystoupí folková skupina Severka a na Výravě zahraje Divokej Bill. V neděli bude v Jiráskových sadech tradiční promenádní koncert.

Divokej Bill na Výravě

Divokej Bill Lobkowicz tour 2017 bude mít dnes večer na výravském letním parketu hosta Poletíme? Koncert začíná ve 20 hodin, cena vstupenky v předprodeji je 380 korun, na místě zaplatíte 450 korun.

Folk na Šrámkově statku

Tradiční vystoupení folkové skupiny Severka z Hradce Králové se koná dnes v 19 hodin v rámci cyklu Léto na statku. Šrámkův statek v Pileticích slibuje hostům i občerstvení.

Zámecké slavnosti na Hrádku u Nechanic

Během celého víkendu pořádá Hrádek u Nechanic prohlídky zámku s průvodci v dobových kostýmech v podání herců ochotnických divadel a hostů, a to vždy od 9 do 17 hodin. Program bude i na nádvoří zámku, kde vystoupí šermíři a sokolníci, navštívit můžete dobový jarmark a sobotní večerní program.

Zručnost Keltů ve Všestarech

"Patřili ještě k pravěké Evropě. Jak tedy mohli být tak zruční a přinést zároveň tolik novinek?" Na tuto otázku ohledně Keltů vám o víkendu odpoví ve všestarském archeoparku, který má otevírací dobu v sobotu od 11 do 19 hodin a v neděli od 10 do 17 hodin. Čeká vás komentovaná interaktivní projekce k tématu, ukázky bojové techniky keltských válečníků, redukce železné rudy v hutnické peci zahraničními experty z Belgie, ukázka slévání bronzu, komentář k výpalu keltské keramiky v dvoukomorové peci, příprava mouky na toračním mlýnku a keltské hry pro malé i velké.

Prohlídky zámecké kaple Zjevení Páně

V neděli ve 14 a v 15 hodin se můžete připojit k naplánované prohlídce zámecké kaple ve Smiřicích. Kaple má bezbariérový vstup. Vstupné do kaple Zjevení Páně stojí 70 korun, zlevněné 50 korun, děti do šesti let platit nemusí. V opravených prostorách spojovacího krčku mezi zámkem a kaplí je i stálá expozice sochaře a medailéra Mistra Milana Knoblocha, čestného občana města. Tam stojí vstup 30 a 20 korun.

Letní procházky muzeem

Celé letní prázdniny láká na pravidelné komentované prohlídky Muzeum východních Čech. Vždy od úterka až do pátku od 10:30, 13:30 a 15:30 hodin se uskuteční takzvané Procházky muzeem. Výjimečná monumentální budova muzea vystavěná v letech 1909–1912 podle do detailů zpracovaného návrhu architekta Jana Kotěry pro prezentaci stále se rozšiřující sbírky tehdejšího Městského muzea. Poznejte architekturu a historii jediné národní kulturní památky v Hradci Králové. Vstup je 60 korun, snížený 30 korun.

Promenádní koncert

Jiráskovy sady v Hradci Králové opět v neděli hostí promenádní koncert. Tentokrát zahraje Skautská dechovka pod vedením Karla Přibyla. Koncert začíná v 16 hodin.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Zima skončí vynesením Smrtholky, koná se Velikonoční jarmark

Co podniknout v Hradci Králové o víkendu? Můžete vyrazit na některý z koncertů - v Aldisu vystoupí Leoš Mareš, Laura a její tygři zahrají v klubu LUCIE, do Filharmonie dorazí úspěšná inscenace Caveman. V Adalbertinu se koná Velikonoční jarmark a děti tam budou moci…
Čtěte více

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více

ZVEME: Ochutnejte masopustní dobroty, poslechněte si Hůlku, Vydru či Donutila

První únorový víkend slibuje zabijačkové hody, masopustní veselici slibuje hradecký Hostinec Malý růžek i Park Na Větvi. Městské lázně opět odměňují školáky s dobrým vysvědčením, do hradeckého aquacentra mají vstup zdarma. Do Hradce Králové zavítají hned tři…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme