Zveme: Na dožínky, závody motorek, Pohádkový les či jízdu parním vlakem

Na krajských dožínkách vystupují tradičně mažoretky.
Na krajských dožínkách vystupují tradičně mažoretky. | autor: hradeckralove.cz

Stále váháte, co podniknout o víkendu? Vyrazit můžete třeba na Královéhradecké krajské dožínky, které patří od roku 2004 k největším akcím kraje s návštěvností přes 30 tisíc lidí. Ocenění zde přebírají nejlepší potravinářské a zemědělské firmy, bohatý kulturní program s kapelami a vystoupeními mažoretek doplňuje přehlídka hospodářských zvířat a zemědělské techniky. Koná se také 4. ročník Pohádkového lesa a děti se mohou vydat také na některé z divadelních představení. Parní vlak vás zaveze do Muzea starých strojů v Žamberku. Sportovní nadšenci mohou po letech v Hradci fandit závodníkům na silničních motocyklech a hradečtí hokejisté se utkají s Chomutovem.
 

Závody silničních motocyklů

Do Hradce Králové se vracejí závodní motocykly. Závody se konají od pátku až do neděle na hradeckém letišti a sousedním polygonu. K vidění budou závodní motockly všech tříd. Od kategorií Klasik až po moderní motocykly. Dnes se pojedou od 12 hodin volné tréninky, zítra od 8 do 19 hodin kvalifikace a v neděli je hlavní závodní den od 8 do 17 hodin.

Královéhradecké krajské dožínky

15. ročník Královéhradeckých krajských dožínek se stejně jako loni uskuteční v prostorách před hradeckým koupalištěm Flošna a před Všesportovním stadionem v Malšovicích, a to v pátek a v sobotu. Dnes se koná Den zemědělství Královéhradeckého kraje a u Všesportovního stadionu je program věnován školám. Sobotní program tradičně zahájí dožínkový průvod s kočárovou jízdou městem. Průvod vyrazí v 10 hodin od zimního stadionu a konečná zastávka bude přímo před hlavním podiem, kde bude probíhat předávání ocenění zemědělcům a potravinářům. Program bude moderovat Dan Rumpík a začíná se v 10 hodin u koupaliště Flošna kapelou Nadoraz, následovat bude v 11 hodin ocenění zemědělců. Zahraje FACTORIAL! ORCHESTRA, Martin Maxa a YO YO BAND, vystoupí ARTrosa – originální soubor českých mužoretů. Na malém podiu u stadionu se můžete těšit na LITTLE COMPANY ZUŠ Habrmanova, folklorní soubor Dupák, Dechový orchestr Hradce Králové a od 13 hodin na festival Mažoretky 2018. V 15 hodin začíná Odpoledne s Českým rozhlasem Hradec Králové, vystoupí skupina Lokálka, Tragedy country z Hradce Králové, Rozhlasový Big Band Gustava Broma se sólisty Davidem Deylem a Ilonou Csákovou. V 18 hodin následuje zakončení. Čekají vás také ukázky práce se zvířaty, agility, ukázka výcviku koně a další.

Pohádkový les

"U každého stanoviště účastníky přivítají pohádkové bytosti, které budou mít děti za úkol poznávat. Konec trasy je u Rytířského hradiště, kde je pro účastníky akce připraveno občerstvení a mnoho zábavných atrakcí." Start sobotní akce Pohádkový les, která podpoří týmové multioborové rehabilitace osob se zdravotním postižením, je možný mezi 9. a 12. hodinou od lesního hřbitova v Malšovicích, konec je plánovaný na 16 hodinu. Součástí budou ukázky hippoterapie a projížďky na koních, malování na obličej a jízda na koloběžkách.

Hokejisté vyzvou Chomutov

Mountfield HK se ve druhém kole Tipsport extraligy 2018/19 utká s Chomutovem. Hokejové utkání začíná v neděli v 17 hodin na zimním stadionu.

Potrestaná princezna

V neděli od 10 hodin začíná v Adalbertinu ve Studiu A veselá pohádková inscenace, volně zpracovaná na motivy pohádky Boženy Němcové: "Princezna Drahomíra zjišťuje, že laskavost a přívětivost je mnohem lepší než vztekání a hněv. O její nápravu se postará nejen král Květoslav, ale i hodné čarodějky ze Zeleného vršíčku." Představení je z dílny hradeckého souboru Studio PH Pohádka, a je vhodné pro děti od čtyř let. Vstupenky stojí 60 korun. 

O chudém Jírovi

Taktéž v neděli, ale od 11 hodin ve Stropu, bývalé Severce, mohou děti zhlédnout další pohádku - O chudém Jírovi. Hrají ji velké loutky v životní velikosti a vyprávění je podpořeno hudbou a lidovými písničkami. Hrát se bude na flétnu a housle, ale také na hrábě či vařečky. Po představení následuje zážitková dílna, při které si děti mohou vyzkoušet vedení velkých loutek a mohou vytvořit rytmický doprovod s rozličnými nástroji. Představení v podání Divadla na háčku je určeno dětem od 3 do 8 let. Držitelé rodinných pasů mají vstup zdarma, ostatní zaplatí 80 korun.

Den otevřených dveří v Muzeu starých strojů

V sobotu se můžete svézt parním vlakem z Hradce Králové do Žamberka v rámci Dne otevřených dveří v žambereckém Muzeu starých strojů a technologií. Odjezd z Hradce je naplánován na 7:15 z hlavního nádraží a zhlédnout v Žamberku můžete celodenní výstavu funkčních parních strojů od 10 až do 17 hodin.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Nedostatek míst v mateřských školách chce město řešit zřízením dětských skupin

Hradec chce vybudovat zázemí pro dětské skupiny v Třebši a Malšovicích. Mělo by být možné tam umístit 70 dětí. Reaguje tak na zvýšenou poptávku rodičů o umístění dětí do mateřských škol zřizovaných městem, kde je nedostatek volných míst. Město se kvůli financování tohoto…
Čtěte více

NHL Global Fan Tour vás nechá nahlédnout do zákulisí nejlepší ligy světa. Exkluzivně v hradeckém Futuru.

Zatímco hvězdám v NHL pomalu vrcholí sezóna, tak fanoušci nejprestižnější hokejové ligy světa mohou zažít pravou zámořskou atmosféru kousek od domova. Už 11. května míří do obchodního centra Futurum Hradec Králové exkluzivní NHL Global Fan Tour. Návštěvníci všech věkových…
Čtěte více

ZVEME: Na farmářské trhy, noční Bílou věž nebo závody vozítek s pedály

Co se bude dít v Hradci Králové o víkendu? Malšovickou arénu zaplní vozítka s pedály, která odstartují jarním memoriálem novou sezónu. Můžete vyrazit na farmářské trhy nebo na noční prohlídku Bílé věže. V Aldisu se bude tančit, regionální kolo soutěže tam pořádá hradecká škola T…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme