Zveme: Na den vody, koncert Take That, divadlo či výstavu Barbie

Den vody se tradičně koná na břehu Labe v Hradci Králové.
Den vody se tradičně koná na břehu Labe v Hradci Králové. | autor: denvody.cz

Ještě nemáte plány na víkend? Možná vás inspiruje naše pravidelná páteční pozvánka, můžete vyrazit třeba na výstavu panenek Barbie na Šrámkův statek v Pileticích, na zámek v Cholticích na sobotní historické řemeslné tržiště nebo na hudební festival na Hrádku u Nechanic, zámek láká na klasickou a romantickou hudbu. Bio Central zase zve na páteční velký koncert britské kapely Take That, který přenáší živě z londýnské O2 arény.

Den vody na Eliščině nábřeží

Dnešní den je v Hradci Králové věnován vodě. Dopoledne budou třídní kolektivy na různých stanovištích plnit většinou vědomostní úkoly zaměřené na znalosti využití a přínosu vody pro náš život, ekologie, turistických cílů a atraktivit Hradce Králové i Královéhradeckého kraje. To vše doplní taneční workshopy T-Bass, vystoupení A-TEAM HK a také koncert ZUŠ Střezina. Odpolední program na pódiu začíná ve 14 hodin vystoupením žonglérské skupiny ALTERNA, poté se představí s brazilským uměním skupina Capoeira, následně vystoupí tým aerobiku a mažoretek z A-TEAM HK a tanečníci z T-Bass. Na 19 hodin je plánován koncert skupiny Memphis, od 20:30 zahraje skupina Sabrage. V rámci akce se uskuteční také autogramiáda hradeckých extraligových hokejistů. Na náplavce bude možné půjčit si a vyzkoušet paddleboardy, bude se soutěžit v běhu běhu přes lávku, pojedou labské parníčky, k dispozici bude skákací hrad, skluzavka, kolotoč, houpačka, fotostěna, aquaroller, bumperball či šlapací buginy.

Koncert Take That živě

Take That Wonderland concert slibuje velkolepější podívanou než kdykoli předtím. Nejúspěšnějsí britská kapela Take That vyráží na turné k osmému studiovému albu a vy můžete být při tom v pátek večer v Biu Central. Kino přenáší od 21 hodin živě koncert z ikonické O2 arény v Londýně. V plánu je velkolepá show zahrnující vodní stěny, obrovské hologramy, akrobatické výkony a hořící létající koule. Take That vystoupí v současné tříčlenné sestavě bez Robbieho Williamse, fanoušci ale nebudou ochuzeni ani o staré dobré hity, navíc s okouzlujícím hlasem Marka Owena, který dostal na novém albu největší prostor.

Festival Romantický Hrádek 

Na Hrádku u Nechanic už ve čtvrtek začal devatenáctý ročník festivalu klasické a romantické hudby. Díla hudebních mistrů v podání našich i zahraničních významných koncertních umělců ocení milovníci klasické a romantické hudby v reprezentačních sálech zámku. V pátek a v sobotu začínají koncerty v 19 hodin, v neděli v 17:30. Dnes zahraje Moravia Quintet, v sobotu bude na programu Dvořákovo klavírní kvarteto a v neděli Kvarteto Martinů. Po každém koncertu je pro hosty připraveno malé pohoštění a číše vína.

Divadlo Stvoření světa

V pátek od 20 hodin můžete v Lesním divadle Chlum zhlédnout představení Stvoření světa, ve kterém hraje Jan Rosák, Rudolf Hrušínský, Valerie Zawadská, Milan Enčev a Romana Goščíková. "Komedie o tom, jak to tenkrát bylo doopravdy. Ještě stále věříte báchorce o jablku? Myslíte si, že Eva skutečně vznikla z Adamova žebra? Nezdá se vám, že už je čas dozvědět se konečně pravdu?! Nyní vám můžeme prozradit tisíce let staré tajemství – všechno bylo…" uvádí pozvánka.

Řemeslné Choltice

V krásném prostředí choltického zámku se v sobotu od 9 do 18 hodin uskuteční pátý ročník akce Řemeslné Choltice. Letos ve znamení historického tržiště, jaké znáte z pohádek se zlodějem, žebrákem, místním bláznem atd. Děti budou zapojení do chodu celého tržiště, budou honit zloděje nebo pomáhat místnímu bláznovi. K vidění budou historické řemeslné dílny, kovotepectví, drátenictví, provaznictví, historická svíčkárna, ražba mincí, dobová kuchyně, písařská učebna nebo třeba výroba dávných hraček ze slámy a spousty dalších řemesel. Novinkou letošního ročníku je experimentální tavba železné rudy. Součástí vstupného je také komentovaná prohlídka zámku a kaple, i doprovodný program – hra o tovaryšský list, dobová střelnice, dobová zoo apod.

Promenádní koncert

Junior Big Band ZUŠ Habrmanova pod vedením Jiřího Hasala v neděli v královéhradeckých Jiráskových sadech od 16 hodin odehraje promenádní koncert.

Výstava panenek Barbie

Scénická výstava panenek Barbie v historických šatech na téma České zvyky a tradice je k vidění po celý měsíc červen na piletickém Šrámkově statku. Výstava je otevřená vždy v sobotu a v neděli od 10 do 16 hodin.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Zima skončí vynesením Smrtholky, koná se Velikonoční jarmark

Co podniknout v Hradci Králové o víkendu? Můžete vyrazit na některý z koncertů - v Aldisu vystoupí Leoš Mareš, Laura a její tygři zahrají v klubu LUCIE, do Filharmonie dorazí úspěšná inscenace Caveman. V Adalbertinu se koná Velikonoční jarmark a děti tam budou moci…
Čtěte více

ZVEME: Ochutnejte masopustní dobroty, poslechněte si Hůlku, Vydru či Donutila

První únorový víkend slibuje zabijačkové hody, masopustní veselici slibuje hradecký Hostinec Malý růžek i Park Na Větvi. Městské lázně opět odměňují školáky s dobrým vysvědčením, do hradeckého aquacentra mají vstup zdarma. Do Hradce Králové zavítají hned tři…
Čtěte více

ZVEME: O víkendu se bude v Hradci tančit - streetdance, na plese i v maskách

Společným leitmotivem nadcházejícího víkendu bude v Hradci Králové především tanec. Tančit se bude na Královéhradeckém městském plese v Aldisu, tančit budou crews na soutěži streetdance, tančit se bude i v Náplavce, a to v maskách. Novoroční koncert budou mít Boni Pueri, do…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme