Zveme: Mikulášská trojice o víkendu „vtrhne“ do aquacentra, do vlaku i na půlmaraton

O víkendu se to v Hradci bude jen hemžit čerty a Mikuláši
O víkendu se to v Hradci bude jen hemžit čerty a Mikuláši | autor: hradeckralove.cz

Svatý Mikuláš má sice podle kalendáře letos vyrazit do ulic až na začátku příštího týdne, v Hradci Králové si ho ale v trojici spolu s čertem a andělem můžete užít už o víkendu. Dárky a možná i uhlí bude totiž rozdávat v aquacentru v městských lázních, v centru Sedmikráska i v rodinném centru Žirafa. Vydat se můžete také na tu pravou Čertovskou jízdu na dětské železnici, nebo se proběhnout na Mikulášském vodáckém půlmaratonu. Na zajímavý víkendový program zve také archeopark ve Všestarech.  

Pekelníci i andělé přivítají děti v bazéně

Už se nemůžete dočkat mikulášské nadílky? V sobotu bude trojice ve složení Mikuláš, čert a anděl nadělovat sladké dárečky v aquacentru v městských lázních. Zábavný program pro všechny děti začíná v 10 a končí v 16 hodin. A co vás tu čeká? Čertovský rej plný tancování, ale i vodní hrátky jako skok do pekla a sbírání dušiček. Těšit se můžete i na spoustu dalších aktivit. Mikulášský program je ceně vstupného a trvá vždy půlhodinu.

Na čertovskou jízdu se vypravte v kostýmu

V sobotu bude Mikuláš „úřadovat“ také na dětské železnici v parku na náměstí 5. května. Od 15 do 17.30 je sem zvaný každý, kdo si nechce nechat ujít Čertovskou jízdu. „Děti v kostýmu čerta nebo Mikuláše se svezou vláčkem zdarma,“ zvou na veselou jízdu vlakem pořadatelé.

Mikuláš zavítá do centra Sedmikráska i Žirafa

Sváteční nadílku pořádá v neděli také centrum Sedmikráska v jídelně ZŠ a MŠ Jana Pavla II. a v KRC Sedmikráska. Mezi 15. a 17. hodinou to proběhne andělské tvoření a čertovské sportování. Žádné dítě domů neodejde s prázdnou – balíčky s nadílkou jsou zajištěny. Vstupné na akci je deset korun a také jedna nová výtvarná pomůcka. A na Mikulášskou zve v neděli od 15 hodin také rodinné centrum Žirafa v Médiu. Pro děti budou připraveny soutěže, tancování a zpívání, kdo bude chtít, může si vytvořit Mikuláše, čerta nebo anděla. Na závěr přijde s nadílkou Mikuláš. Na akci si hlaste předem, kontaktní údaje najdete na webu centru.

Archeopark prozradí v co věřili naši pravěcí předci

Jaké rituály měli lidé v pravěku? Co víra? A co duchovní svět našich předků? Tak přesně na tyto otázky vám v sobotu i v neděli odpoví Archeopark pravěku ve Všestarech. Po oba dva víkendové dny je otevřeno od 9 do 15:30 hodin. V 11 hodin začíná komentovaná interaktivní projekce k tématu a o tři hodiny později projekce na téma zvuky pravěké hudby. Ani tentokrát nebude chybět workshop – tentokrát na výrobu rituálních předmětů z keramiky. Pro děti je navíc připravena speciální zábavná hra.

Mikulášský půlmaraton se Hradcem proběhne už po jednačtyřicáté

Pokud patříte mezi nadšené běžce, určitě si nenechte ujít 41. ročník vodáckého půlmaratonu. Vydat se lze i na kratší tratě – pět nebo deset kilometrů. Pro děti je navíc připravena dvoukilometrová trať. Hromadný start je naplánován na sobotu v deset hodin. Poběží se z centra Hradce Králové po Labské stezce směrem na Smiřice. Startovné na 5 a 10 km činí 100 korun a na půlmaraton dvakrát tolik. Registrace na místě bude navýšena o 50 korun. Po cestě nebude chybět občerstvení.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Archeopark ve Všestarech se rozšíří o další výstavní prostory. Vznikne i kinosál

Archeopark ve Všestarech byl založen už před 25 lety. Nyní by se měla jeho expozice rozšířit a zatraktivnit pro návštěvníky. Budova za 24 milionů korun představí zejména experimenty archeologů a pravěké nálezy doplní repliky vytvořené dávnými technologiemi. Vznikne z budovy…
Čtěte více

Hradecké aquacentrum si pro návštěvníky připravilo únor plný zábavy

První akce hradeckého aquacentra čeká na školáky již koncem ledna. Správa nemovitostí Hradec Králové, provozovatel krytého plaveckého areálu na Eliščině nábřeží, se opět letos chystá odměnit školáky s dobrým vysvědčením. Tato oblíbená akce je určena dětem do deseti let a bude…
Čtěte více

Divadla, filharmonie i archeopark dostanou od kraje finance na provoz

Radní Královéhradeckého kraje schválili poskytnutí finančních prostředků pro čtyři obecně prospěšné společnosti působící v kulturní oblasti v regionu. Jedná se o Klicperovo divadlo v Hradci Králové, Filharmonii Hradec Králové, Divadlo Drak a Archeopark Všestary. Těmto…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme