Štítky: | Kultura | Sport | Fotbal | Pozvánka |

Zveme: malšovická pohoda či pohoda v kině

Pohoda s rodinných centrem Pohoda zavládne v sobotu v Malšovicích | Foto: RC Pohoda
Pohoda s rodinných centrem Pohoda zavládne v sobotu v Malšovicích | Foto: RC Pohoda

Víkendová pozvánka se bude nést v duchu víkendového vytouženého snížení teplot a pravděpodobně i trochu deštivého počasí. Protože jsme už dlouho nezvali před filmová plátna, tak to napravíme výběrem snímků pro dětské diváky. 

Za dětmi a jejich rodiči míří i druhá pozvánka, v Malšovicích se totiž odehraje první ročník soutěžního pohodového odpoledne s názvem Pohodiáda.

A v neděli nás čeká další ze série fotbalových utkání. Tentokrát hradečtí Votroci stanou před týmem z FC MAS Táborsko.

Nevadí, že prší, vemte děti do kina

I v létě nabízí královéhradecká kina nejeden film pro děti. Mezi poslední novinky a premiéry tohoto týdne patří dlouho očekávané kreslené pokračování příběhů o modrých obyvatelích Šmoulova. Film s názvem Šmoulové 2 přišel do kin ve čtvrtek a ke zhlédnutí je po celý víkend v kině Cinestar, kde bude uváděn také ve 3D.

Děti se mohou těšit (a jejich rodiče zavzpomínat) nejen na jednotlivé postavičky Šmoulů, ale třeba i na čaroděje Gargamela, který bude chtít i tentokrát filmovým hrdinům pěkně zavařit.

Další dětský film Já, padouch má také označení číslem 2 a k vidění bude v neděli odpoledne od půl čtvrté v kině Bio Central. Malí diváci se mohou ponořit do příběhu o animovaném napraveném padouchovi a co všechno mu může způsobit Antipadoušská liga.  

Jenom ve zkratce připomínáme také probíhající Královéhradecké filmové léto, které zve každý den do Bio Central na film za pouhých 30 korun. Více v článku Po celý srpen Bio Central promítá za 30 korun a v programu kina. 

V Malšovicích si zahrajte na pohodu s Pohodiádou

Sobotní odpoledne rodinám s dětmi může zpestřit první ročník Pohodiády, kterou připravilo rodinné centrum Pohoda. Soutěžní odpoledne, na kterém organizátoři slibují mnoho zábavy, proběhne v sobotu 10. srpna od 14 do 19 hodin na hřišti Plácek před Rodinným centrem Pohoda naproti bývalému Kinu Mladých. „V průběhu akce si rodiče budou moci zasoutěžit ve volejbalu, florbalu, ping pongu a vyzkoušet si spolu s dětmi několik netradičních aktivit jako je slackline, diabolo, frisbee a další,“ popisuje Petr David z Rodinného centra Pohoda. 

Odpoledne kromě soutěží a zábavy nabídne rodinám také možnost grilování. Během výtvarných dílen si děti budou moci vytvořit a namalovat vlastní trička či sádrové odlitky obličeje. „Rádi bychom Pohodiádou zpestřili rodinám z Hradce Králové a okolí prázdninové dny a věříme, že si společně užijeme spoustu zábavy,“ uvedla Natálie Sejkorová, vedoucí prorodinných programů. Na prvním ročník Pohodiády jsou zvány také pěstounské rodiny z Královéhradeckého kraje. Vstup na soutěžní odpoledne je pro rodiče i děti zdarma.

Neděle: pod lízátka za Votroky a na levné pivo

Neděle už tradičně patří fotbalovým klání. V pět hodin navečer se na královéhradeckém stadionu „pod lízátky“ ve třetím kole Fotbalové národní ligy utkají královéhradečtí Votroci a mužstvem z FC MAS Táborsko. 

Domácí fanoušky čeká během zápasu mimojiné také příjemné pivní překvapení. „Klub FC Hradec Králové připravil ve spolupráci s výrobcem piva značky Votrok na nedělní utkání akci Pivo za 15 korun,“ lákají z domácího fotbalového klubu. 

Tímto krokem chce klub odčinit problém s kolapsem občerstvení při posledním utkání na Malšovickém stadionu. „Doufejme, že naši věrní fanoušci opět najdou cestu pod malšovická lízátka a nedělní utkání jim zpříjemní kvalitní, levné a hlavně rychlé občerstvení,“ komentoval nízkou cenu piva ředitel klubu Jukl.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více

ZVEME: Na farmářské trhy, noční Bílou věž nebo závody vozítek s pedály

Co se bude dít v Hradci Králové o víkendu? Malšovickou arénu zaplní vozítka s pedály, která odstartují jarním memoriálem novou sezónu. Můžete vyrazit na farmářské trhy nebo na noční prohlídku Bílé věže. V Aldisu se bude tančit, regionální kolo soutěže tam pořádá hradecká škola T…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme