Štítky: | Kultura | Sport | Pozvánka | Hokej |

Zveme: Hradec čeká „superhokejový“ víkend a vrchol jazzového festivalu

| autor: hradeckralove.cz

Téměř celý víkend budou mít napilno extraligoví hokejisté, jejich fanoušci a v pátek také policisté. Do Hradce Králové totiž za domácími borci přijede celek z Brna a tak hokejový klub vyhlašuje zvýšená bezpečnostní opatření. Kromě toho na fanoušky hokeje prý čeká i zatím utajené překvapení.

Co dalšího přinese víkend v Hradci Králové? Na jedny z posledních farmářských trhů zvou do Gayerových kasáren, na Den lestní techniky zase do hradeckých lesů. Sobotní večer se stane svátkem pro jazzové milovníky – v Hradci totiž vrcholí festival Jazz Goes To Town.  

Hradec čeká „superhokejový“ víkend – doma se hraje v pátek i v neděli

O nadcházejícím víkendu se domácí extraligoví hokejisté a ani jejich fanoušci nezastaví, na královéhradeckém zimním stadionu na ně čeká zápas v pátek i v neděli.

Během pátečního utkání se navíc mohou hradečtí fanoušci těšit na odhalení další novinky, kterou si pro ně klub připravil. Prozradit podrobnosti zatím nikdo z klubu nechce, jenom slibují další zásadní krok ke spokojenosti hokejových příznivců i samotných hráčů. Překvapení bude odtajněno před pátečním utkáním 13. kola Tipsport extraligy mezi Mountfieldem HK a Kometou Brno, které začíná v 18 hodin. 

S pátečním utkáním se bohužel pojí také přísné bezpečnostní pokyny, zápas je totiž vyhodnocen jako rizikový. „Ze schůzky věnované tomuto utkání, které se zúčastnili zástupci hokejového klubu, Policie České republiky, Městské policie Hradec Králové a bezpečností agentury vyplynulo, že je utkání vysoce rizikové. Proto podnikneme přísná opatření, která zajistí klidný průběh zápasu,“ říká organizační ředitel klubu Robert Horyna.

U vchodů budou probíhat důkladné osobní prohlídky a návštěvníci, u kterých budou nalezeny nepovolené předměty jako je pyrotechnika a zbraně, nebudou na stadion vpuštěni. Brány zimního stadionu se otevřou v půl páté, ale protentokrát bude z bezpečnostních důvodů uzavřen vchod pro permanentkáře od Jiráskových sadů.

Další domácí utkání se odehraje ještě v neděli od půl šesté. Hradečtí přivítají na svém ledě ostravské Vítkovice. Na oba zápasy jsou ještě stále k mání volné lístky. 

Do konce roku se v Hradci uskuteční už jenom troje farmářské trhy

Hradecká kulturní a vzdělávací společnosti opět zve na další z řady farmářsko-potravinářských trhů, které se uskuteční v sobotu 18. října od 8 do 12 hodin v Gayerových kasárnách. „Ochutnávat a nakupovat bude možno v 45 stáncích, které nabídnou jakostní domácí produkty masné, pekárenské, sýrové a mnoho dalších. Své výpěstky a výrobky budou prezentovat sami producenti, kteří kladou ve své činnosti důraz především na kvalitní suroviny, ekologický způsob zemědělství a tradiční způsoby zpracování,“ vyjmenovává za organizátory Petr Švihlík. Nově se v nabídce hradeckých farmářských trhů objeví také domácí kuřata, kachny a slepice nebo kvalitní pivo z chlumeckého rodinného pivovaru.

Následující trhy se uskuteční v sobotu 1. listopadu. Ty letošní úplně poslední pak proběhnou o dva týdny později.

Historické i současné lesnické náčiní bude k vidění v hradeckých lesích

Kromě farmářských trhů se v sobotu dopoledne mohou obyvatelé Hradce Králové také vydat na Den lesní techniky. Odehraje se od 10 do 17 hodin v královéhradeckých městských lesích ve Vlčích jamách. V programu, který lesníci připravili, bude k vidění moderní i historická lesní technika, ukázka stromolezectví, sokolničení a řezbářské i kovářské umění.

Od parkoviště u Lesního hřbitova se zájemci o zajímavý lesnický program dostanou na místo konání akce pěšky anebo na kole. Na ty, kteří se Dne lesní techniky zúčastní čeká mimo jiné také pečený kanec na rožni anebo zvěřinový guláš.

Jazz se ještě v sobotu bude procházet Hradcem – vyvrcholí festival Jazz Goes To Town

V krátkých kulturních víkendových tipech nemůžeme opomenout hudební festival, který právě kráčí Hradcem Králové a v pátek a v sobotu ho čeká vyvrcholení.

Na finále letošního Jazz Goes To Town se do východočeské metropole přijede podívat a jazzové fanoušky svým vystoupením potěšit na příklad typický dokonale šlapající americký jazz v podání uskupení John Scofield Trio Feat. Steve Swallow And Bill Stewart. Na sobotním hlavním koncertu dostanou prostor také čeští mladí muzikanti Concept Art Orchestra, kteří předvedou moderní big band.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
17.10.2014 07:59
Chuďas (neregistrovaný)
A co třeba přidat i pozvánku na fotbal? Sobota od 17:00. FC Hradec Králové - SK Dynamo České Budějovice

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více

ZVEME: Na farmářské trhy, noční Bílou věž nebo závody vozítek s pedály

Co se bude dít v Hradci Králové o víkendu? Malšovickou arénu zaplní vozítka s pedály, která odstartují jarním memoriálem novou sezónu. Můžete vyrazit na farmářské trhy nebo na noční prohlídku Bílé věže. V Aldisu se bude tančit, regionální kolo soutěže tam pořádá hradecká škola T…
Čtěte více

ZVEME: Velikonoční víkend v Hradci: malování kraslic i slevy v aquacentru

Jaké akce čekají na obyvatele Hradce Králové o prodlouženém velikonočním víkendu? Na zelený čtvrtek i velikonoční neděli zazní z Bílé věže na Velkém náměstí zvon Augustin. Tradiční velikonoční akci pořádá Šrámkův statek v Pileticích, na slevy láká hradecké aquacentrum, v…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme