Zveme: Do hradeckých lesů, na exkurzi k rybníku Biřička nebo na digitální Barcamp

Kolem rybníku Biřička budou provázet odbornice z Muzea východních Čech.
Kolem rybníku Biřička budou provázet odbornice z Muzea východních Čech. | autor: muzeumhk.cz

Ještě nemáte plány na víkend? Vybrali jsme pro vás nejzajímavější akce v Hradci Králové a blízkém okolí, nechte se inspirovat. V Klicperově divadle pokračuje velký divadelní festival Čekání na Václava. 24. ročník festivalu Jazz jde městem / Jazz Goes to Town, který se koná celý tento týden až do soboty, nabídne  o víkendu pět koncertů velkých bigbandů v kině Bio Central. Bude se hrát hokej, můžete vyrazit do lesů na Den lesní techniky nebo podpořit procházkou charitativní akci. Kolem rybníku Biřička budou provázet odbornice na botaniku a mykologii, univerzita pořádá Barcamp. 

Hokejisté budou hrát s Bílými Tygry Liberec

Dnes se v 9. kole Tipsport extraligy 2018/19 utká Mountfield HK a Bílí Tygři Liberec. Zápas začíná na královéhradeckém zimním stadionu v 18 hodin.

Den lesní techniky

V sobotu od 10 hodin můžete vidět v Městských lesích ukázky lesní techniky a práce s ní, ořezy stromů, sokolnictví, práci s koňmi nebo loveckými psy, řezbářské a kovářské dovednosti, prezentaci lesnických firem a organizací. Především ale nahlédnete pod pokličku lesnickému řemeslu, dozvíte se mnohé o hospodaření v lesích, o péči o dřeviny a zvěř a ti soutěživí z vás i drobné věcné dárky. Chybět nebude ani bohaté občerstvení a aktivity pro děti. 

Mykologickobotanická exkurze na Biřičku

V sobotu v 9 hodin se můžete vydat prozkoumat vegetaci v okolí rybníka Biřička: "Uvidíme bahenní rostliny (ostřice, orobince, sítiny, zevary, vrbiny) i lesní druhy (černýše, konvalinky, borůvky, čistce). Podle množství dešťových srážek se můžeme těšit na kozáky, klouzky, čechratky, muchomůrky a ryzce." Lokalitou vás provedou Tereza Tejklová a Věra Samková z Muzea východních Čech v Hradci Králové. Vstupné se neplatí.

Jazz jde městem / Jazz Goes to Town

„Vrcholem letošního ročníku jsou dva víkendové koncerty velkých bigbandů v kině Bio Central. V pátek vystoupí pražská rocková skupina Strom stínu, která pro festival spojí síly se čtrnáctičlenným jazzovým bigbandem Bucinatores Orchestra složeným z těch nejkreativnějších českých hudebníků mladší a střední generace. Na tuto originální dvojici naváže jeden z nejlepších skandinávských jazzových bigbandů Norrbotten Big Band společně se švýcarským klavírním triem VEIN z Bazileje,” uvádí dramaturg festivalu Zdeněk Závodný. Další program festivalu najdete také třeba v komorním prostředí kavárny Kraft. Vůbec poprvé v České republice se představí mezinárodní kvartet amerického trumpetisty Natea Wooleyho složený z umělců z Dánska, Německa a Slovinska. Na Riegrově náměstí před budovou hlavního nádraží zahraje jazzfunkový bigband KYX Orchestra kombinující jazz, rock, funk a filmovou hudbu. Noční vytrvalé posluchače naopak po večerním koncertě nabije energií svěží a nepředvídatelná hudba kvartetu Mike Parker’s Meta newyorského basisty Mikea Parkera doplněného mladými polskými jazzmany. Vstupenky v cenové relaci od 100 do 390 Kč jsou v prodeji na www.ticketstream.cz.

Barcamp Hradec Králové - Číslo 5 žije!

Jubilejní 5. ročník Barcampu Hradec Králové, který bude i letos bránou do digitálního světa, se koná v neděli od 10 hodin v Budově A Univerzity Hradec Králové v Hradecké ulici. "Zažiješ desítky přednášek ze světa internetu, startupů, designu, počítačové bezpečnosti, marketingu a vlastně skoro všeho okolo souvisejícího. Když už budeš mít vědomostí a inspirace plnou hlavu, tak se můžeš potkat s kolegy z oboru, nebo se vyřádit během doprovodného programu. Vstup ani letos platit nebudeš a zadarmo si můžeš užít i výborný catering!" 

V lese pro dobrou věc

"Dovoluji si vás pozvat na akci V lese pro dobrou věc, kterou pořádáme v rámci 4. výzvy teamblue. Jedná se o nenáročnou událost pro každého, kdo chce pomoci dobré věci. Vezměte s sebou rodinu, přátele, kolegy…" zve organizátor Jan Nunvář, který spolupracuje s Nadací Olgy Havlové. Procházku dlouhou 1,5 kilometru můžete absolvovat i vícekrát a spojit ji třeba s opékáním na otevřeném ohništi. Sraz je v neděli v 10 hodin u Rytířského hradiště v hradeckých lesích.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

NHL Global Fan Tour vás nechá nahlédnout do zákulisí nejlepší ligy světa. Exkluzivně v hradeckém Futuru.

Zatímco hvězdám v NHL pomalu vrcholí sezóna, tak fanoušci nejprestižnější hokejové ligy světa mohou zažít pravou zámořskou atmosféru kousek od domova. Už 11. května míří do obchodního centra Futurum Hradec Králové exkluzivní NHL Global Fan Tour. Návštěvníci všech věkových…
Čtěte více

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme