Zveme: Do Draka dorazí doktor Tarzan, do Bio Central španělské filmy

Divadlo Drak zve všechny milovníky zvířátek. Zdroj: Divadlo Drak
Divadlo Drak zve všechny milovníky zvířátek. Zdroj: Divadlo Drak

Co plánujete na tento víkend? Pokud ještě nemáte ani páru, kam se v Hradci vypravit, začtěte se do naší pozvánky, kterou vám přinášíme pravidelně každý pátek. Plno skvělých tipů pro vás máme na páteční večer, na sobotu i na neděli. Nudit se určitě nebudete na festivalu španělských filmů v kině Bio Central, spoustu zábavy slibuje také Divadlo Drak. Pro naše nejmenší tu máme pozvánku na pěkné pohádky a nezapomněli jsme ani na fanoušky fotbalu a hokeje.  

Španělské filmy promítne kino Bio Central

Víkend začíná už pátečním večerem, který vám může zpestřit například program kina Bio Central. Už od čtvrtka zde běží festival španělských filmů pojmenovaný La Película. Diváci se mohou těšit nejen na skvělý výběr ze španělské produkce, ale i na filmy pocházející z Latinské Ameriky. „Dramaturgie vybrala zajímavé snímky reprezentující barvitost a rozmanitost iberoamerické kinematografie. Například úspěšné Divoké historky jako zástupce Argentiny nebo předloňský vítěz festivalu v San Sebastianu, film Příšerné vlasy, který výrazně upozornil na venezuelskou produkci,“ zve na divácky úspěšný festival Ilona Machová z kina Bio Central. Za vstupenku na film zaplatíte 80 nebo 110 korun.

Pátek:  

17:30 – Budapešťský anděl

18:30 – Divoké historky

20:00 – Kůže, kterou nosím

Sobota:

17:30 – Letní déšť

18:30 – Post Tenebras Lux

20:00 – Divoké historky

Na plesovou taškařici zve ZUŠ Střezina

Festival španělských filmů není jediný program, na který vás v pátek večer pozveme. Noblesu nablýskaných plesů zažijete se na 15. plese ZUŠ Střezina Večerem budou slovem provázet Josef Jan Kopecký a Tereza Vodochodská, zahraje skupina Uši. Čeká na vás tanec,hudba a tradičně bohatá tombola. „Protože jsme umělecký inkubátor, předvedeme i své talentované naděje. Předtančení, hudební vstup i půlnoční překvapení bude tedy v naší režii. Připravili jsme pro vás také přivítání s milým dárkem, soutěž o zajímavé ceny a cvakmat - fotografické studio plné rekvizit,“ slibují organizátoři plesu, který se koná od 20 hodin v budově královéhradecké Adalbertina. Velmi lákavá je podle nich také tombola: „Mezi hlavními cenami budou dvě kytary, vyhlídkový let letadlem, luxusní kabelky, nejrůznější poukazy do kadeřnictví, restaurací, na masáže a třeba i na golf. Schází se nám i kvalitní vína, knihy...“ Vstupenka stojí 300 korun, zakoupíte je v kanceláři budovy ZUŠ.

Pro milovníky zvířátek zahraje cirkus doktora Tarzana

Divadelní podívaná pro všechny milovníky zvířat se odehraje v sobotu od 16 hodin v Divadle Drak. Představení Podivuhodný cirkus doktora Tarzana je plné masek, loutek a kostýmů a je určeno malým i velkým. Divadelníci slibují všem divákům nevídané věci: „Do Hradce Králové dorazí věhlasný doktor Tarzan, světoznámý vědec, který objevil v pralesích Sumatry, ve skalách Kamčatky a jinde mnoho naprosto ojedinělých druhů zvířeny, jejíž um Vám dozajista vyrazí dech. Žádná ZOO světa Vám neukáže tolik, co Podivuhodný cirkus doktora Tarzana!“ Poslední vstupenky na představení vhodné pro děti od 4 let seženete na webových stránkách divadla, stojí 80 korun.

Na bruslení na stadion, na pohádky do Adalbertina

Sportovně založeným nabídneme například veřejné bruslení. Na zimním stadionu v hale číslo 2 se bude bruslit v sobotu od 16:00 do 17:30 hodin a v neděli od 15:00 do 16:30 hodin. Pro děti si v sobotu od 10 hodin hradecké Adalbertinum ve Studiu A připravilo pohádku pro děti od čtyř let. Jmenuje se Nepovedená strašidla a uvidíte v ní víly i vodníky. Za lístek zaplatíte 50 korun. Pohádka samozřejmě nebude chybět ani v neděli. Tentokrát se ve Studia A od deseti hodin odehraje představení Stop pohádka aneb Jak zachránit princeznu. Účinkuje Divadýlko Kuba z Plzně a i tentokrát vás vstupenka vyjde na 50 korun.

Mountfield HK čeká zápas proti Olomouci

Na závěr naší pozvánky zabrousíme do sportu. V pátek večer od 18:20 hodin čeká hokejisty extraligový zápas na domácím ledě proti Olomouci. „Fanoušci se vyjma souboje s odvěkým soupeřem ještě z dob první ligy mohou těšit také na 500 piv značky Radegast, a to zdarma, které tato společnost věnovala za překročení hranice 1600 bodů v týmovém Radegast Indexu či představení speciálního loga a ceny vstupenek pro play-off,“ zve na zápas Mountfield HK. Pivo se bude čepovat v občerstvení vedle Buly restaurantu v prostorách FORTUNA arény a obdržíte jej na základě předložení kuponu, který budou rozdávat hostesky u vstupu do arény.

Na jaký zápas se fanoušci mohou těšit? „Budeme se snažit vyhrát jako každý zápas, možná je pro nás výhodou, že víme, na čem jsme, a tak můžeme zkoušet různé herní varianty,“ říká hradecký útočník Tomáš Knotek. Během večera budou kromě piva zdarma také představeny informace, týkající se nadcházejícího play-off i podoba speciálního loga pro vyřazovací část soutěže. Zveřejněny taktéž budou ceny vstupenek na play-off.

V neděli od 18:20 hodin se hráči hradeckého klubu vypraví do Brna na poslední extraligový zápas, ve kterém nastoupí proti Kometě.

Hradec se na malšovickém stadionu utká s plzeňskou Viktorií

V neděli pookřejí také všichni fanoušci hradeckých Votroků. V rámci 18. kola naší nejvyšší fotbalové soutěže čeká na hráče Hradce Králové první mužstvo tabulky, FC Viktoria Plzeň. Utkání začíná na stadionu v Malšovicích od 16:00 hodin. „Přijede soupeř z nejtěžších, který vyhrál doma s Budějovicemi šest nula. My samozřejmě budeme chtít odehrát ten zápas co nejlíp a pokud možno s bodovým ziskem," komentuje nedělní souboj asistent trenéra Bohuslav Pilný.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Hradec prodloužil dohodu s Mountfieldem, hokejový klub zůstane do roku 2026

Po letošním historickém úspěchu, kdy hradecký hokejový klub získal v základní části extraligy Prezidentský pohár, se město Hradec Králové a společnost Mountfield dohodly na prodloužení spolupráce minimálně na dalších několik sezón. Město navíc přispěje na provoz zimního stadionu…
Čtěte více

Hradecké Divadlo Drak sbíralo ceny na mezinárodních festivalech

Inscenace Divadla Drak Šípková Růženka zabodovala v průběhu září na třech mezinárodních divadelních festivalech. Loutkoherec Jan Popela získal cenu za ztvárnění zlé sudičky na 54th International Puppet Theatre Festival – PIF v chorvatském Záhřebu. K té pak následně přidal i…
Čtěte více

Hradecké Divadlo Drak míří se svou groteskovou Šípkovou Růženkou do zahraničí

Maňásková inscenace Divadla Drak Šípková Růženka se v druhé polovině září představí dětskému publiku na dvou mezinárodních festivalech. První zastávkou bude The International Puppet Theatre Festival – PIF v Chorvatské Záhřebu. Zde inscenaci diváci uvidí 22. 9. 2021. Ze Záhřebu…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme