Zveme: Divadlo oslaví narozeniny večírkem, houbaři zapátrají po vzácných houbách

Jesličky oslaví narozeniny pořádným večírkem
Jesličky oslaví narozeniny pořádným večírkem | autor: strezina.cz

Už máte plány na víkend? Pokud stále ještě tápete, nechte si poradit v naší tradiční páteční pozvánce. Ta tentokrát přináší tipy na divadelní oslavu v Divadle Jesličky Josefa Tejkla, které mají za sebou už první čtvrtstoletí úspěšného fungování. Kromě toho do Hradce Králové o víkendu zavítá Bára Hrzánová se svým hereckým i životním partnerem Radkem Holubem, těšit se můžete i na farmářské trhy, „houbovou“ vycházku a samozřejmě na další extraligové utkání.

Divadlo Jesličky diváky baví už 25 let, narozeniny oslaví večerem plným překvapení

Divadlo, na jehož prknech se už dvacet pět let střídají herci od šesti let až po zasloužilé důchodce, slaví v pátek 21. října od půl osmé večer své významné výročí. Řeč je o hradeckém Divadle Jesličky Josefa Tejkla, stálé neprofesionální scéně literárně-dramatického oboru Základní umělecké školy Střezina. Vystupují tam žáci, učitelé, profesionálové i zapálení ochotníci. Na repertoáru je vše, od loutek, přes pohybové a alternativní projekty až po činoherní klasiku. Jejich inscenace nechybějí snad na žádné z velkých divadelních přehlídek a není v snad v Čechách profesionální scény, kde by se alespoň na chvíli neusadil nějaký ten jejich odchovanec. V pátek se návštěvníci mohou těšit na večer plný překvapení, jak je ostatně v Jesličkách zvykem. "Otcem zakladatelem" Jesliček byl Josef Tejkl - učitel, malíř, spisovatel, herec, režisér, horolezec a cestovatel, ale především velký člověk a nezkrotný živel. Od roku 2011 se divadlo po něm i jmenuje. Chtěl propojit školu s opravdovým divadlem a povedlo se mu to. Sál divadélka jen málokdy není vyprodaný.

V Adalbertinu diváky pobaví Bára Hrzánová a Radek Holub

A u divadla ještě nějakou dobu zůstaneme. Hned v sobotu od 19 hodin totiž můžete vyrazit na další zábavné představení. A to do Adalbertina na francouzskou komedii o partnerských vztazích Začínáme končit. V hlavních rolích se představí osvědčená dvojice Bára Hrzánová a Radek Holub. „Hra nabízí výjimečnou hereckou příležitost zejména pro Báru Hrzánovou, která ztvárňuje jednu ženskou hrdinku, a přesto se jedná o dvojroli: hraje totiž nejen atraktivní čtyřicátnici, ale také stejnou ženu, tak jak ji vidí její manžel, který je přesvědčený, že jeho manželka v poslední době příliš rychle stárne. Ale možná je za jejich manželským odcizením něco docela jiného,“ píše se v anotaci hry. Vstupenky koupíte za 420 korun.

Exkurze do lesů na Novém Hradci zapátrá po vzácných houbách

Patříte mezi nadšené houbaře? Pak si nenechte ujít mykologicko-botanickou exkurzi do přírodní památky U císařské studánky a k rybníku Cesta myslivců, kde byly nalezeny vzácnější druhy hub jako například hvězdovka smrková, slizečka porcelánová nebo korunokyjka svícnovitá. Sobotní vycházka začíná v 9 hodin na Novém Hradci Králové před budovou Lesů ČR. Akci pořádá Muzeum východních Čech, lesem zájemce provede mykoložka Tereza Tejklová a botanička Věra Samková. Vstupné je zdarma.

Farmáři nabídnou své výpěstky na trzích

V sobotu od 8 do 12 hodin. Přesně v tuto dobu se v Gayerových kasárnách konají oblíbené farmářské trhy. Návštěvníci zde najdou stánky se širokým sortimentem českého zboží a podzimní nabídkou. Své výpěstky a výrobky budou prezentovat sami pěstitelé, chovatelé či malozpracovatelé, kteří ve své činnosti kladou především důraz na kvalitní suroviny a ekologický způsob zemědělství. Těšit se můžete na desítky stánků, u kterých lze nejen nakupovat, ale třeba i ochutnávat.

Hokejisty čeká zápas s brněnskou Kometou

15. kolo hokejové Tipsport extraligy 2016/2017 přinese na domácím ledě zápas Mountfield HK a brněnské Komety. Utkání začíná v neděli v 17 hodin na zimním stadionu. Další extraligové utkání se odehraje v úterý v Plzni, v pátek pak hradecký tým vyrazí do Karlových Varů.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Adalbertinum chátrá a rekonstrukce je zatím v nedohlednu

Historická budova hradeckého kulturního centra Adalbertinum má své nejlepší časy už dávno za sebou. Nyní už je roky v havarijním stavu, městu se nedaří dokončit ani projektovou dokumentaci. Návštěvníky vítá mobilní oplocení i rezavé lešení se stříškou, která brání nejhoršímu,…
Čtěte více

Zveme: Na noční bloudění v kukuřičném poli, jazzové nábřeží vinařů a úklid Hradce

Co můžete podniknout v Hradci Králové o tomto víkendu? Třeba se naučit háčkovat a paličkovat, pomoci uklízet s Trash hero kamenný most nebo bloudit ve strašidelném kukuřičném poli. Koná se Hradecké nábřeží vinařů a jazzová pouť, na piletickém statku zahraje folková skupina…
Čtěte více

Zveme: O víkendu můžete tančit, bruslit či relaxovat v aquacentru

Jaké akce nás čekají o víkendu v Hradci Králové? Plesová sezona 2020 pokračuje benefičním Křesťanským bálem a G plesem na Střelnici, zatímco vinařský ples musel být zrušen, takže letošní ročník zimního svátku vína Silénos se nekoná. Užít si můžete relaxační večer v…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme